(foto, video) Prințesele Disney create după realitatea istorică

enhanced-9365-1424401875-3
Foto:Cum ar arată prințesele Disney dacă ar fi create conform realității istorice. PC: Buzzfeed.com

Disney ne prezintă lumi imaginare și prințesele lor, inspirându-se din istorie sau mitologie pentru a crea basme frumoase.

Buzzfeed a încercat să realizeze un studiu, care arată cum ar fi prințesele Disney dacă ar avea chipul asemănător cu realitatea timpului, determinând, cât mai precis posibil, timpul și locul desfășurării acțiunilor din desenele animate Disney.

 

 Albă-ca-Zăpada din Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici – anul 1500, Germania

 

PC: Buzzfeed.com
PC: Buzzfeed.com

Desenul animat începe cu o pagină scrisă cu caligrafie veche, casa piticilor este decorată cu mobilier și intrumente din lemn sculptat, care, reieșind din faptul că erau înconjurați de păduri și munți, se aflau în regiunea Pădurea Neagră din Germania. Cântecul piticilor a fost înregistrat pentru prima dată în 1945 în Europa. Cu toate aceste date, s-a decis că Albă-ca-Zăpada provine din Germania, anul 1500.

Jasmin din Aladin – anul 300, Peninsula Arabică

 

PC: Buzzfeed.com
PC: Buzzfeed.com

În film se utilizează repetat cuvântul arab de salut „Salaam”. Cântecul de început „Arabic Nights” este încă un indiciu despre originea ei. La fel, pe parcurs se menționează că acțiunea are loc în secolul al treilea d. Hr.

Frumoasa din Frumoasa și Bestia – anul 1700, Franța

 

PC: Buzzfeed.com
PC: Buzzfeed.com

În cântecul de început, Frumoasa spune Bonjour, formula de salut la francezi, iar un alt personaj menționează că e Franța. În timp ce Cogsworth îi face tinerei un tur prin castel, descrie arhitectura ca fiind una în stil Rococo și Baroc Neoclasicist târziu, ceea ce ne transferă în sec. XVII – XVIII. Faptul că Bestia este Prinț, denotă că acțiunea a avut loc înaintea Revoluției Franceze din 1789.

Pocahontas – anul 1600, Virginia

 

PC: Buzzfeed.com
PC: Buzzfeed.com

Acțiunea are loc în Tribul Powhatan, bazată pe istorie reală, atunci când John Smith a ajuns în Virginia în 1607. Conform istoriei, Pocahontas ar avea desene pe față și pe corp, cu diverse motive, predominant din floră și faună.

Tina din Prințesa și Broscoiul – anul 1920, New Orleans, SUA

 

PC: Buzzfeed.com
PC: Buzzfeed.com

Chiar la început se menționează că Tina este cea mai bună croitoreasă din New Orleans. Jazz-ul, rochiile cu talie joasă și automobilele în stil Gatsby datează din 1920.

Aurora din Frumoasa Adormită – anul 1300, Anglia

 

PC: Buzzfeed.com
PC: Buzzfeed.com

Numele Aurorei era Briar Rose – denumirea unui trandafir cultivat în Anglia din timpurile antice. Apoi, Prințil Phillip a zis Regelui Hubert că este secolul al XIV-lea.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine