Tinerii cercetători sunt îndemnați să participe la Google Science Fair 2015

newthings
Foto:Iarmarocul Științific Google 2015, PC: Captură foto Google Science Fair

Google se reîntoarce cu programul său științific în cadrul iarmarocului ce are loc deja al cincilea an consecutiv, Google Science Fair.

Dacă ești un om al științei, cel mai probabil îți place să experimentezi și să notezi ceea ce ai observat. Știința, totuși, se bazează pe explorarea întrebărilor fără răspuns, rezolvarea problemelor prin intermediul curiozității și studierea minuțioasă a acestor procese prin propriile greșeli.

Acesta și este spiritul iarmarocului anual Google Science Fair, care a început ieri, 18 februarie. Google, împreună cu LEGO Education, National Geographic, Scientific American și Virgin Galactic, îi îndeamnă pe toți tinerii cercetători din întreaga lume, cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, să participe la Iarmarocul Științific.

Prin urmare, dacă ai vârsta cuvenită și idei geniale de a crea lucrări știițifice de valoare, aplică online pentru orice domeniu științific dorești, de la biologie până la informatică și antropologie sau orice subdomeniu dintre acestea.

Premiile includ:
# burse în valoare de 100.000 dolari SUA, precum și granturi pe domenii din partea Scientific American și Google;
# o expediție către Insulele Galápagos din partea National Geographic;
# oportunitatea de a vizita echipa de designeri LEGO în sediul său din Danemarca;
# șansa de a câștiga un tur cu noua navă cosmică Virgin Galactic la Centrul Civil de Testare Aerospațială „Mojave Air and Spaceport”.

În acest an sunt introduse noi categorii de premii – cel mai inspirațional educator, precum și premiul pentru cel mai bun proiect de mediu sau de sănătate, care are un impact vizibil asupra comunității.

Deadline-ul aplicărilor online este 18 mai 2015 și le poți face aici. Mai multe detalii despre Iarmarocul Științific găsești pe blogul oficial Google.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine