(video) Trupa Zdob și Zdub a lansat un nou videoclip – Om cu inimă de lemn

IMG_9845
Foto:PC: Zdob-si-zdub.com

Formația Zdob și Zdub revine cu un nou videoclip, de această dată pentru piesa „Om cu inimă de lemn”, inclusă pe cel mai recent album al trupei – „Basta Mafia” – care a fost lansat în 2013.

„Totul a început, ca de obicei, de la un simplu gând, un motiv, un vers, ceva asemănător cu „orașul era scăldat de vară vară vară”. Apropo, încercați să îngânați acest vers pe melodia piesei. Se potrivește, nu-i așa? Apoi am pus toate gândurile într-un rucsac (a.k.a. o mapă arhivată) și le-am dat uitării. În Berlin, în timpul înregistrării albumului Basta Mafia, ne-am adus aminte de rucsac și s-a născut – goodbye is not forever. Apoi am continuat la Chișinău, în studioul nostru de la etajul 16, unde am prins la momeală versul „Om cu inimă de lemn, de iubire nu dă semn”, a spus Roman Iagupov, solistul trupei.

Filmările videoclipului au avut loc în Kiev, într-un pavilion în mijlocul căruia era amplasată o masă lungă. „Pe această masă, artiștii plastici au pregătit câteva micro-lumi: una de gheață, alta deșertică, a treia primăvăratică, ș.a.m.d. Fiecare micro-lume era construită din micro-obiecte: copaci minusculi, bucățele de sticlă, inimioare, fire de nisip și multe altele. În aceste lumi trăiau personaje întruchipate de câteva păpuși mici. Toate elementele din care erau alcătuite aceste lumi, fiecare personaj sau copăcel erau, cu adevărat, niște obiecte de artă în sine, executate într-o manieră suprarealistă”, povestește Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub.

 

10

 

Filmările videoclipului au durat aproape 24 de ore, timp în care capul lui Roman Iagupov a tronat pe platoul unei art-ghilotine. „Montat pe masa care reprezenta, pe rând, fiecare dintre cele patru lumi, capul meu, privind direct în camera de filmare, intra în rol, imitând piesa”, mai afirmă solistul trupei Zdob și Zdub.

„Mesajul piesei este simplu: dragostea. În versurile noastre, iubirea se întretaie cu milostenia și aici înțelegi cât de complex este, totuși, acest sentiment. Așa se întâmplă că, uneori, cei ce s-ar părea că nu merită iubire, de fapt au cea mai mare nevoie de ea. În fine, discutând despre piesă, am ajuns cu toții la o idee comună, mai exact la o frază din Biblie, vă lăsăm să o descoperiți singuri la finalul videoclipului”, a spus Roman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine