A murit „părintele” Nutella, Michele Ferrero

main
Foto:Peodusele „Nutella” PC: digi24.ro

Michele Ferrero, cel mai bogat om din Italia, a încetat din viață sâmbătă, la domiciliul său din Monte Carlo. Avea 89 de ani și era bolnav de mai multe luni. Averea sa este estimată la 23,4 miliarde de dolari, fiind pe locul al 30-lea în clasamentul bogaților lumii, potrivit Forbes.

El era patronul companiei Ferrero Group, pe care, împreună cu fratele, o moștenise de la tatăl său în 1957 și a făcut-o celebră în toată lumea prin patru produse devenite extrem de populare: Nutella, ciocolata Kinder, bomboanele Ferrero Rocher și Tic Tac, scrie digi24.ro.

Tatăl lui Michele, Pietro, a pus bazele companiei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a deschis un laborator pentru produsele de patiserie ale soției. Neavând cacao la dispoziție, Pietro a folosit o cremă de alune, de care regiunea nu ducea lipsă. În 1964, Michele a îmbunătățit rețeta și a denumit-o „Nutella”. Produsul a cunoscut un succes imediat, răspândindu-se în Italia și în restul lumii.

Pentru a afla povestea familiei Ferrero, accesați aici.

 

Michele Ferrero PC: forbes.com
Michele Ferrero PC: forbes.com

La vestea morții lui Michele Ferrero a reacționat și Președintele Republicii Italiene, care a transmis un comunicat în care exprimă condoleanțe.

„Ferrero a fost foarte mulți ani în prim-planul industriei italiene, reușind să rămână mereu în picioare, grație produselor inovatoare și muncii sale tenace. Italia îi păstrează o amintire plină de recunoștință și pentru sprijinul adus culturii”, spune Președintele Republicii, Sergio Mattarella.

Grupul Ferrero are, în prezent, peste 22.000 de salariați în întreaga lume și o cifră anuală de afaceri de peste 8 miliarde de euro.

Michelle Ferrero îi cedase președinția grupului în 2011 fiului său, Giovanni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine