Lista finală cu miniștrii PDM. Ce modificări au fost făcute

sedinta guvernului
Foto:Poză simbol al cabinetului de miniștri PC gov.md

Cu doar o zi înainte de a fi propus spre votare noul Cabinet de miniştri, PLDM şi PDM au decis să facă câteva schimbări în componenţa nominală a Guvernului. Potrivit Tribuna, informaţiile au fost oferite de către surse care au solicitat anonimatul.

Prin urmare, noul candidat la funcţia de ministru al Justiţiei, din partea PLDM este actualul viceministru Vladimir Grosu, după ce anterior intenţionase să-l propună pe vicepremierul Eugen Carpov. Acesta din urmă singur şi-a retras candidatura.

Totodată, şi candidatul la postul de ministru al Finanţelor, Ion Prisăcaru şi-a retras candidatura, iar PLDM va merge cu cea a actualului ministru, Anatol Arapu, pe care-l consideră în stare să propună rapid un proiect de buget pentru anul în curs şi un proiect al politicii bugetar-fiscale.

Ex-deputatul Simion Grişciuc, urmează să-l înlocuiască la Ministerul Mediului, pe viceministrul Dorin Duşceac. Acesta a declarat că este pregătit să preia această funcţie.

La PD, în locul Valentinei Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, ar putea să vină viceministrul Ruxanda Glavan, iar în locul lui Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, – actualul viceministru, Victor Zubcu. Totodată, aceste candidaturi nu au fost confirmate oficial şi nu este exclus că ar putea fi înlocuite cu altele.

Menţionăm că anterior, presa a scris că Valentina Buliga şi Marcel Răducan ar fi refuzat la mandatele de ministru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine