Studenții militari au jurat credință Patriei

image-05
Foto:Studenții militari au juart credință Patriei PC: Army.md

Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus, astăzi, jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la Complexul Memorial „Eternitate” din Capitală.

Comandantul-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a declarat că studenţii înmatriculaţi, în acest an, în instituţia militară de învăţămînt au demonstrat la examenele de admitere şi în cadrul cursului de integrare cunoştinţe temeinice şi pregătire fizică bună. „Am certitudinea că, pe parcursul celor patru ani de studii, ei vor însuşi arta militară
şi se vor conforma rigorilor curente specifice învăţămîntului militar naţional, racordat la cel internaţional”, a precizat colonelul Bucliş.

Proaspeții studenţi ai Acdemiei Militare au jurat credinţă Patriei PC: Army.md
Studenții militari au juart credință Patriei PC: Army.md

La ceremonia de depunere a jurămîntului militar au participat, alături de rudele studenţilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veterani de război şi cadre militare în rezervă.

Studenţii admişi la Academia Militară au urmat, timp de trei săptămîni, cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca, unde au studiat pregătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu, efectuînd şi trageri de luptă.

În anul de studii 2013-2014, la Academia Militară au fost admişi 69 de tineri, dintre care 10 fete. 29 de studenţi vor învăţa la specialitatea infanterie şi cîte 20 – la artilerie şi transmisiuni.

Studenții militari au juart credință Patriei PC: Army.md
Studenții militari au juart credință Patriei PC: Army.md

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sînt oferite gratuit. Statul investește de la 87 mii lei până la 124 mii de lei pentru fiecare student.

Taguri: #admitere 2013
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *