Franța a legalizat căsătoria dintre homosexuali

rainbow_flag_breeze
Foto:PC:fyne.co.uk

Franța a legalizat căsătoria dintre persoanele cu orientare homosexuală, marti, 23 aprilie, după lungi dezbateri la nivel național, însoțite de manifestații agresive la Paris, raportează Huffington post.

Legiuni de ofițeri au apărut imediat în preajma clădirii Adunării Naționale din Paris, cu tunuri de apă, gata să oprească orice pornire agresivă din partea oponenților acestui proiect de lege. Aceste măsuri au fost înterprinse imediat ce socialiștii au votat cu o majoritate de 331-225 pentru căsătoria dintre persoanele homosexuale.

Ministrul Justiției Christiane Taubira spune că parlamentarii ar trebui să aștepte primele căsătorii chiar la începutul lunii iunie.

Chiar dacă spiritele printre protestatari s-au mai calmat în fața Parlamentului, mulți dintre cei prezenți spun că vor merge până la capăt. În ultimile săptămâni s-au înregistrat un număr îngrijorător de atacuri violente asupra cuplurilor de homosexuali și a politicienilor. Socialistul Claude Bartelone a primit luni, 22 aprilie, un plic plin cu praf de pușcă. Legalizarea mariajului pentru cuplurile homosexuale a fost una din promisiunile electorale a președintelui Francois Hollande.

Franța a devenit cea de-a 14-a țară în lume care să recunoască căsătoria cuplurilor homosexuale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *