Best of: Cele mai bune localuri din centrul Chișinăului pentru a lua prânzul

lunchcollage
Foto:Poftă bună

În perioada noiembrie – decembrie 2014 am întrebat cititorii #diez care sunt cele mai bune localuri din Chișinău pentru diferite lucruri, de la micul dejun până la cină, de la unde este cea mai bună zeamă până la localurile unde se servește cea mai bună pizza. Azi vă propunem sfaturi pentru masa de prânz din Centrul Chișinăului.

#1. Trattoria della nonna (aproximativ între 12:00 și 15:00)

 

Meniu avantajos de la Trattoria della nonna
Meniu avantajos de la Trattoria della nonna

La Trattoria (ca și în restul restaurantelor din rețeaua Jazz Cafe / 5th element / Muzz Cafe) există Business Lunch (59 lei), dar există și Office Lunch. Office lunch-ul îl puteți comanda, având cartelă de reducere de la restaurant și acesta costă 30 lei.

De asemenea, pentru a vă putea bucura de oportunitate, trebuie să mergeți la etajul doi al restaurantului de pe Kogălniceanu. În office lunch intră o supă și felul doi (salată, carne și orez sau cartofi). Nu puteți alege ce anume să luați. Ce este la office lunch într-o zi, aceea și puteți comanda.

#2. Pizza Celentano (12:00 – 16:00)

 

Meniu Pizza Celentano
Meniu Pizza Celentano

La Pizza Celentano puteți alege din trei feluri de meniuri de lunch, de 39 / 49 / 59 lei. De obicei, variază de la supă + salată, la supă + pizza sau supă + carne. Aici puteți să vă alegeți combinația pe care o doriți. Aici și vegetarienii au posibilitatea de a alege mâncare fără carne.

#3. Casa Sindicatelor (12:00 – 15:00)

 

Prânz la Casa Sindicatelor PC: Andrew S. / Foursquare
Prânz la Casa Sindicatelor PC: Andrew S. / Foursquare

La cantina de la Casa Sindicatelor puteți să mâncați cu vreo 30 de lei. E important să ajungeți acolo până la ora 13:00 – 13:30, în caz contrar, multe feluri din meniul zilei nu vor fi disponibile.

#4. Andy’s Pizza (12:00 – 15:00)

 

Prânz la Andys Pizza
Prânz la Andys Pizza

Andy’s Pizza are meniuri separate pentru săptămâni pare și impare și nu e posibil să schimbi ceea ce scrie în meniu pentru ziua respectivă. Meniul costă 65 de lei, însă e destul de mare pentru a hrăni două persoane.

#5. Poesis / Orpheus (Uniunea Scriitorilor) (aproape toată ziua)

 

Cartofi și salată de la Poesis PC: Iris C. / Foursquare
Cartofi și salată de la Poesis PC: Iris C. / Foursquare

Orpheus, mai nou Poesis, este cantina de la Uniunea Scriitorilor. Gustul mâncării e bunișor și pentru un meniu întreg vă puteți încadra în suma de 40 lei.

#6. La Plăcinte (12:00 – 15:00)

 

Prânz la La Plăcinte
Prânz la La Plăcinte

La fel ca la Andy’s Pizza, meniul e împărțit pe săptămâni pare și impare și costă 65 lei, și, de asemenea, poate hrăni cu ușurință 2 persoane.

#7. A la Minute (aproape toată ziua)

 

În interior la A la Minute
În interior la A la Minute

A la Minute este o cantină deschisă spre sfârșitul anului 2014 la intersecția străzii Petru Movilă cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Mâncarea e gustoasă și vă puteți încadra în aproximativ 35 de lei.

#8. Pizzamania (12:00 – 16:00)

 

Prânz la Pizzamania
Prânz la Pizzamania

Meniul de lunch de la Pizzamania costă 59 de lei, la fel e inflexibil și se schimbă doar în dependență de zi, nu și de săptămână.

#9. Propaganda (15:00 – 18:00)

 

After prânz la Propaganda
After prânz la Propaganda

La Propaganda există o posibilitate de a lua un fel de mâncare între lunch și dinner. Între orele 15:00 și 18:00, Propaganda oferă o reducere de 15%. De asemenea, în caz că plouă, primul pahar de vin e din partea casei.

#10. Gălbenuș (aproape toată ziua)

 

PC: Alex Spatari/ Foursquare
PC: Alex Spatari / Foursquare

În trecut, Gălbenușul era lider în ceea ce privește mâncarea la prânz. Un meniu de lunch v-ar costa până la 45 de lei.

Printre localuri au mai figurat: Opa (20% reducere la prânz), Bier Platz (prânz ieftin cu cartela de reducere) sau 513.

Acest top a fost făcut în urma recomandărilor a 200 cititori #diez, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Dacă vreți să mai recomandați localuri sau să propuneți locuri, o puteți face aici: Best of Chisinau.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine