Cezara: Am optat pentru „Am devenit străini” pentru că piesa câștigătoare de la Eurovision trebuie să fie originală

cezara 3
Foto:PC: Arhiva personală

Numele său nu este nou în lumea muzicală de la noi și nici participarea la Eurovision nu este o premieră. Cezara se clasează pe primul loc în topul celor mai vizualizate piese pe YouTube, înscrise în competiția națională de anul acesta și ne spune de ce o piesă originală este întotdeauna și cea favorită.

Participările la Eurovision sunt experiențe prezente în CV-ul Cezarei. Fiecare an însă, își are surprizele și provocările sale, ne spune Cezara.

Despre „deschiderea Eurovision” de anul acesta către participanții de peste hotare

„Anul acesta e unul foarte frumos. Deși avem schimbări în regulament, ele sunt binevenite pentru noi. Cu toate acestea, eu sunt patriotă și cred că la Eurovision trebuie să plece cineva din ai noștri, să ne reprezinte țara cineva care ne cunoaște tradițiile, limba, obiceiurile. Experiența în sine este ceva nou și interesant.

Deși Cezara ne-a povestit despre participările trecute la Eurovision ca fiind reușite, totuși, artista este de părere că piesa de anul acesta este reprezentativă pentru acest concurs. „Piesa a fost realizată în colaborare cu o echipă din România, la care am lucrat foarte mult, dar ne bucurăm că avem rezultatul mult dorit.”

„Piesa în română este un avantaj”

Este evidentă tendința artiștilor de a concura cu piese în engleză. Despre aceasta, Cezara ne-a spus că: „Lumea s-a săturat să audă piese doar în engleză, cu același format. Este nevoie de ceva nou. Faptul că piesa mea este în română este un avantaj, pentru că avem o limbă foarte frumoasă. Dat fiind faptul că mulți dintre ai noștri au plecat peste hotare, ei vor fi încântați să ne cunoască, cântând în română”.

„Mesajul piesei nu este pesimist, ci real”

„Am devenit străini” este piesa pe care Cezara o propune pentru a fi cântată pe scena Eurovision de la Viena. Interpreta ne spune că, deși titlul denotă un anumit grad de pesimism, piesa transmite un mesaj real. „Din păcate, avem multe divorțuri și despărțiri, dar piesa mea are și un mesaj optimist. Într-o relație nu este totul ideal și da, la un moment dat, cuplurile se despart. Eu însă gândesc pozitiv și-mi doresc ca cei care se iubesc, să treacă împreună prin greutăți și să rămână împreună. Aș asocia acest mesaj și cu situația în care se află domeniul politic, în prezent. Sper la o Moldovă mai prosperă, mai frumoasă și mai bogată din toate punctele de vedere. Mesajul piesei este unul mult mai profund și poate fi interpretat în diferite moduri”.

 

PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală

Cum ar trebui să sune o piesă câștigătoare?

Sa aibă câte puțin din toate și să fie diferită. Piesa câștigătoare trebuie să fie originală. Iată de ce, am optat pentru piesa „Am devenit străini”. Originalul este prezent în piesa Cezarei prin faptul că este abordat un stil nou, deja popular în România.

Ce i-a lipsit Moldovei până acum la Eurovision?

Influențele economice și politice sunt, din păcate, prezente în această competiție europeană. Cu toate acestea, noi trebuie să gândim pozitiv.

Cezara intră în concurs în cea de-a doua semifinală, cu numărul 5. Semifinalele au loc pe 24 februarie și, respectiv, 26 februarie 2015. Acestea vor putea fi urmărite în direct, la postul național de televiziune.

Pentru a o susține pe Cezara în cea de-a doua semifinală puteți vota aici: Cezara – Am devenit străini

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine