Macedonia propune Republicii Moldova eliminarea reciprocă a regimului de vize

macedonia
Foto:Drapelul Macedoniei PC: www.erepublik.com

Guvernul de la Skopje, Macedonia, propune Republicii Moldova abrogarea reciprocă a regimul de vize pentru cetăţenii ambelor state. Despre aceasta a declarat ambasadorul Republicii Macedonia, cu reşedinţa la Bucureşti, Pande Lazarevski, care s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Şeful statului a pledat pentru intensificarea relaţiilor bilaterale spre beneficiul ambelor state. „Obiectivul comun de aderare la Uniunea Europeană va contribui la dezvoltarea cooperării reciproce pe toate dimensiunile şi va facilita schimbul de experienţă cu privire la integrarea în spaţiul comunitar”, a declarat Nicolae Timofti, informează IPN.

Preşedintele Nicolae Timofti şi-a exprimat încrederea că inaugurarea Consulatelor onorifice ale Republicii Moldova la Strumiţa, în martie 2013 şi la Skopje, în mai 2014, va aprofunda relaţiile politice, comerciale şi culturale dintre ţările noastre.

Pande Lazarevski a exprimat interesul oamenilor de afaceri macedoneni privind organizarea unui Forum economic moldo-macedonean, care ar contribui la impulsionarea schimburilor comerciale bilaterale.

În cadrul întrevederii, părţile au convenit asupra intensificării schimbului de vizite bilaterale la cel mai înalt nivel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine