Marea Britanie urmează să introducă pachetele neutre de țigări

Quit smoking
Foto:Noua lege de introducere a pachetelor neutre de țigări este pusă în discuție în Marea Britanie, PC: deltadentalmnblog.com/

Brandurile populare de țigări sunt pe cale de dispariție în Marea Britanie. Guvernul țării a anunțat că dorește să introducă noua legislație până la următoarele alegeri din mai 2015.

Astfel, dacă legea va fi implementată, țigările și tabacul rulat manual vor fi vândute în pachete de țigări standardizate, de aceeași culoare și mărime, având imagini și mesajele „Fumatul dăunează plămânilor” sau „Tabacul conține peste 70 de substanțe nocive, care cauzează cancer”. Noua lege urmează să fie aplicată în Anglia, apoi va fi discutată în parlamentele Scoției, Wales și Irlandei de Nord, informează Mashable.

Situația Marii Britanii la capitolul fumat este extrem de proastă: circa 80 de mii de persoane mor anual de boli cauzate de fumat.

În decembrie 2012, Australia a fost prima țară care a adoptat această lege. Acolo, companiilor le este interzis să includă logouri, imagini, culori și text promoțional. Apoi a urma Franța în septembrie 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine