Explozia culturii ilegale de canabis a ajuns în Belgia

91c14cbfa735c2522cedce0eda8810b9_XL
Foto:Problema canabisului a devenit actuală și în Belgia PC: serraikanea.gr

Și statele în care sunt legalizate drogurile au probleme cu afacerile clandestine. Ziarul La Libre Begique a publicat pe prima pagină un articol despre douăzeci de persoane care vor fi aduse în fața tribunalului pentru cultivarea ilegală a drogurilor.

“Acum câţiva ani, când aveam un dosar, era unul de amator. Acum aproape că nu trece o săptămână fără să descoperim hangare sau vile cu o structură profesională.” se scrie în publicația belgiană citată de presseurope.eu.

Douăzeci de persoane vor fi judecate în faţa tribunalului corecţional din Liège în toamnă, după dezmembrarea unei vaste reţele de cultură şi comerţ de canabis de către poliţia belgiană şi cea olandeză în cursul ultimelor luni. Aceasta este o afacere care confirmă explozia culturii clandestine de canabis în aceşti ultimi doi ani.

Ultima directivă belgiană referitoare la canabis este din 1 februarie 2005 şi autorizează, pentru persoanele majore, deţinerea a 3 grame de canabis şi cultura pentru uz strict personal, în limitele respectului ordinii publice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *