Tânăra Alexandra Conunova a ajuns în finala Concursului de Vioară din Singapore

9802_1571982499704456_5030590898558298185_n
Foto:Alexandra Conunova, în finala concursului de vioară din Singapore. PC: Facebook/Singapore International Violin Competition

Muziciana autohtonă, tânăra Alexandra Conunova, a avansat în finala Concursului Internațional de Vioară din Singapore.

Concursul Internațional de Vioară din Singapore (Singapore International Violin Competition) se desfășoară în perioada 10 – 21 ianuarie 2015, la Victoria Theatre and Concert Hall, cu scopul de a descoperi talentul din toată lumea.

Această competiție trienală este o ocazie perfectă pentru vioriștii profesioniști să își demonstreze talentul și aptitudinile. Premiul cel mare constituie 50 de mii de dolari, angajamente semnificative internaționale profesionale și colaborări cu renumite agenții.

 

Alexandra Conunova. PC: Facbook/Alexandra Conunova
Alexandra Conunova. PC: Facbook/Alexandra Conunova

 

Alexandra Conunova s-a născut la 16 noiembrie 1988 într-o familie de muzicieni și a luat vioara în mână la vârsta de șase ani, în cadrul Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa profesoarei Galina Buinovschi. A studiat la profesorul Krzysztof Wegrzyn, la Universitatea de Muzică, Teatru și Mass-media din Hanovra și a luat lecții de măiestrie interpretativă de la profesorii Boris Kuschnir, Mihaela Marti, Ivry Gitlis și Igor Oistrah.

Cariera strălucitoare a tinerei violoniste include colaborări cu personalități notorii din lumea muzicii, inclusiv Christfried Göckeritz, Ilarion Ionescu, Alexandru Lascae, Hannu Lintu, Juhani Numminen, Patrick Strub, Gabor Takács-Nagy, Johannes Wildner și Niklas Willén, precum și cu diferite orchestre, cum ar fi „Kammerorchester” din München, „Hofer Symphoniker” din Hof, Orchestra „Hermitage” din Sankt Petersburg, Orchestra Simfonică „NDR Radio Filarmonica” din Hamburg, Orchestra Internațională din Geneva, Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Belarus, „Norddeutsche Philharmonie Rostock”, Orchestra Simfonică din Saarbrücken, Orchestra Simfonică din Nürnberg, Orchestra de Cameră din Istanbul, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Iași ș.a.

Din 2008 este solistă a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine