Profesorul unui gimnaziu din Hîncești, care a abuzat fizic un elev, va fi concediat

profesor-catalog
Foto:PC: opiniatimisoarei.ro

Profesorul din gimnaziul din Hîncești care a agresat fizic un elev va fi concediat, iar directorul instituției – penalizat prin aplicarea unei mustrări.

O decizie referitoare la acest subiect a fost adoptată astăzi în cadrul consiliului de administrație al direcției raionale de învățământ Hîncești. Profesorul a lovit elevul în timpul lecțiilor. Incidentul s-a produs marți, 13 ianuarie, în timpul orelor. Potrivit direcției raionale de învățământ, profesorul și-a recunoscut vina.

Instituțiile de învățământ sunt obligate să respecte prevederile normative în vigoare, referitoare la protecția copilului și, în special, a sesizării cazurilor suspecte de abuz, în baza fișei de sesizare, conform procedurii de organizare instituțională și de intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului.

Totodată, Ministerul Educației reiterează că profesorii care admit violența asupra elevilor trebuie să fie excluși din sistem, iar școala trebuie să asigure un mediu prietenos copilului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *