Mark Zuckerberg a recunoscut că a fost amenințat de către extremiști

Mark Zuckerberg, CEO of Facebook, makes
Foto:În 2010, Zuckerberg a fost amențitat cu moartea de către extremiști, PC: PC: Kimihiro Hoshino/AFP/Getty Images via thenextweb.com

Fondatorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, a recunoscut că în 2010 a fost amenințat cu moartea de către un extremist din Pakistan.

Aceasta a fost reacția sa după tragedia din cadrul redacției publicației franceze Charlie Hebdo, unde și-au pierdut viața 12 persoane. În anunțul său, făcut pe Facebook, Zuckerberg a spus: „Cu câțiva ani în urmă, un extremist din Pakistan m-a amenințat că mă va pedepsi cu moartea, din cauza că Facebook a refuzat să cenzureze postările ofensatoare cu proorocul Mohamed. Noi am rămas intacți, întrucât vocile diferite, chiar de sunt ofensatoare, pot face lumea noastră mai bună și mai interesantă”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

 

Mark Zuckerberg a recunoscut că a fost amenințat de către extremiști, PC: Getty Images
Mark Zuckerberg a recunoscut că a fost amenințat de către extremiști, PC: Getty Images

Amenințările au apărut după ce Facebook a promovat evenimentul „Everybody Draw Mohammed Day” (Toți astăzi îl desenează pe Mohamed), ce a avut loc pe 20 mai 2010. După legile Pakistanului, actul a fost considerat ilegal, întrucât e o crimă să pângărești „numele sfânt al lui Mohamed”. De atunci, Facebook-ul a fost blocat în Pakistan.

Pe lângă toate, canalul de televiziune Comendy Central a cenzurat mesajul negativ despre proorocul Mohamed în bine cunoscutul show animat „South Park”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *