Liderii PDM și PLDM spun că dialogul cu PCRM este necesar

negocollage
Foto:Dialogul cu PCRM este necesar în opinia liderilor PDM și PLDM

Azi, 12 ianuarie, în jurul orei 18 s-au adunat negociatorii celor 3 partide pro-europene. Dupa 3 ore întâlnirea s-a incheiat. La ieșire, vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a spus că nu sunt declarații de făcut.

Președintele PD, Marian Lupu, a declarat că funcția de șef de stat nu poate fi partajată și că trebuie să fie extins formatul discuțiilor cu alte partide sănătoase, referindu-se la PCRM. „Trebuie să găsim un compromis, continuăm discuțiile, după 40 de zile în acest format, nu am înregistrat progrese. Sunt necesare negocierile cu PCRM. Eu cred că va fi într-o perioadă foarte scurtă de timp și nu vom negocia separat”, informează În Profunzime.

Vlad Filat a declarat că își dorește o întâlnire în patru și nu este vorba de negocieri, ci de un dialog. „Vom continua să muncim, timp avem foarte puțin, țara are nevoie de guvern și credem că ar trebui să dialogam și cu partidul comuniștilor. Este important ca în acest proces să participe toate forțele politice, considerăm că trebuie să identificăm și o formulă pentru alegerea președintelui Republicii Moldova, 61 de mandate fiind necesare, trebuie să avem o întelegere exactă ce se va întampla în 2016.”

Contactat la telefon de către Lorena Bogza în cadrul emisiuniunii În Profunzime, Mihai Ghimpu a spus că partidele pro-europene se vor întâlni marți, 13 ianuarie, la ora 18:00 și că nu știe în ce calitate ar putea veni PCRM la negocieri.

Invitat în studioul emisiunii În PROfunzime, analistul politic Oazu Nantoi a sugerat că, după declarațiile făcute de Vlad Filat și Marian Lupu după discuțiile din această seară, se pare că vom asista la o nouă formulă de guvernare compusă din PD, PLDM și PCRM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *