Globurile de Aur 2015 – lista câștigătorilor

Golden-Globes-Winners-Main
Foto:Câștigătorii Globurilor de Aur din acest an, PC: mirror.co.uk

Duminică, pe 11 ianuarie 2015, au fost desemnați fericiții câștigători la cea de-a 72-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles. „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson şi „Boyhood”, de Richard Linklater, au fost desemnate cel mai bun film-comedie, respectiv cel mai bun film-dramă. 

La categoria Cinema, lungmetrajul „Boyhood”, care a avut nevoie de 12 ani pentru a fi realizat, este marele învingător al celei de-a 72-a gale a Globurilor de Aur, unde producţia regizată de cineastul Richard Linklater s-a impus, dumincă, la trei categorii principale, informează bbc.com.

„Hotel Grand Budapest” descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său.

În filmul „Boyhood”, regizorul Richard Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin, până la plecarea la colegiu.

Duminică seară, „Boyhood” – nominalizat la cinci premii Globul de Aur – a mai primit distincţia pentru cea mai bună regie (Richard Linklater).

Eddie Redmayne a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-o dramă, graţie evoluţiei sale din filmul „The Theory of Everything”, iar Julianne Moore a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-o dramă pentru prestaţia ei din filmul „Still Alice”.

Michael Keaton s-a impus la categoria „cel mai bun actor dintr-un film – comedie/ dramă” pentru rolul din filmul „Birdman”, iar Amy Adams s-a impus la categoria feminină echivalentă pentru rolul din filmul „Big Eyes”.

J.K. Simmons a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar pentru rolul din „Whiplash”, în care interpretează rolul unui instructor de muzică extrem de exigent.

Patricia Arquette a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar dintr-un film pentru evoluţia ei din „Boyhood”, cimentându-şi astfel statutul de favorită la câştigarea Oscarului.

John Legend a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original pentru single-ul „Glory”, inclus pe coloana sonoră a filmului „Selma”. Cântecul face referire la lupta pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Cel mai bun film străin” a fost desemnat lungmetrajul „Leviathan” (Rusia), iar la categoria „cel mai bun film de animaţie” s-a impus „How To Train Your Dragon 2”.

De cealaltă parte, la categoria Televiziune, „The Affair”, produs de Showtime, a fost desemnat „cel mai bun serial TV – dramă”, iar protagonista acestuia, Ruth Wilson, a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol principal într-un serial de televiziune.

Artista debutantă Gina Rodriguez a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-un serial-comedie pentru evoluţia ei din „Jane the Virgin”.

La categoria „cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie” a învins pelicula „Transparent”, iar protagonistul acesteia, Jeffrey Tambor, a devenit cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical.

Kevin Spacey a câştigat primul său Glob de Aur pentru rolul interpretat în cel de-al treilea sezon al serialului „House of Cards”, produs de platforma online Netflix.

Maggie Gyllenhall a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-o miniserie TV pentru rolul din „The Honorable Woman”, iar Joanne Froggatt a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar dintr-o miniserie TV pentru evoluţia ei din „Downton Abbey”.

Serialul „Fargo”, produs de FX, s-a impus la categoria „cea mai bună miniserie TV sau lungmetraj TV”, în defavoarea mareului favorit, serialul „True Detective”, produs de HBO. Starul din „Fargo”, Billy Bob Thornton, s-a impus la categoria „cel mai bun actor dintr-o miniserie TV”.

Matt Bomer s-a impus la categoria „cel bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj TV” pentru evoluţia sa din filmul „The Normal Heart”, produs de HBO, dedicat victimelor făcute de SIDA.

Iată lista completă a câştigătorilor premiilor Globul de Aur din 2015:

CINEMA:

Cel mai bun film – dramă: „Boyhood”;
Cel mai bun film – comedie/ musical: „Grand Budapest Hotel”;
Cea mai bună regie: Richard Linklater („Boyhood”);
Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Eddie Redmayne („The Theory of Everything”);
Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Michael Keaton („Birdman”);
Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă: Julianne Moore („Still Alice”);
Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Amy Adams („Big Eyes”);
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: J.K. Simmons („Whiplash”);
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Patricia Arquette („Boyhood”);
Cel mai bun scenariu: Alejandro González Iñárritu, Nicolas Giacobone, Alexander Dinelaris Jr. („Birdman”);
Cel mai bun film de animaţie: „How to Train Your Dragon 2”;
Cel mai bun film străin: „Leviathan” (Rusia);
Cea mai bună coloană sonoră: Jóhann Jóhannsson („Theory of Everything”);
Cel mai bun cântec: „Glory” din „Selma”.

 

TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie: „Transparent”;
Cel mai bun serial de televiziune – dramă: „The Affair”;
Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: „Fargo”;
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie/ musical: Gina Rodriguez („Jane the Virgin”);
Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune – dramă: Ruth Wilson („The Affair”);
Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Maggie Gyllenhaal („The Honorable Woman”);
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Jeffrey Tambor („Transparent”);
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă: Kevin Spacey („House of Cards”);
Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Billy Bob Thornton („Fargo”);
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Joanne Froggatt („Downton Abbey”);
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Matt Bomer („The Normal Heart”);
Cecil B. DeMille Award: George Clooney.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *