(foto) Trei tineri din Telenești ar fi furat 20.000 de euro dintr-un safeu

izobrazhenie_006
Foto:Hoți prinși de polițiști PC: IGP.GOV.MD

Trei tineri cu vârsta de 17, 19 și respectiv 20 de ani, sunt suspectați că ar fi furat suma de 20.000 de euro dintr-un safeu din gospodăria unui bărbat din satul Inești, Telenești. Cu banii sustrași, aceștia au achiziționat un pistol pneumatic și un automobil.

La 6 ianuarie, curent, la Inspectoratul de poliție Telenești a parvenit o informație telefonică de la un locuitor al satului Inești, în vârstă de 66 de ani, precum că niște persoane necunoscute au pătruns în casa bătrânească situată în gospodăria sa, de unde, prin alegere de chei, au sustras dintr-un safeu metalic 20.000 de euro, echivalentul a 375.400 de lei.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă, unde polițiștii au demarat cercetările. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, la 9 ianuarie au fost stabiliți și identificați presupușii făptași. Aceștia s-au dovedit a fi trei tineri de 17, 19 și respectiv 20 de ani, locuitori ai satelor Inești, Mihalașa din raionul Telenești.

În momentul reținerii suspecților, polițiștii au ridicat un pistol pneumatic și un automobil care a fost recent achiziționat pe banii sustrași, iar în salonul mijlocului de transport a fost depistat restul banilor – 9.100 de euro.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art.186 alin.5 Cod Penal al RM „furtul, adică sustragerea pe ascuns a bunurilor altor persoane, săvârșit de două sau mai multe persoane, prin pătrundere în încăpere, cu cauzarea unui prejudiciu material în proporții deosebit de mari.” Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de la 7 la 12 ani.

 

izobrazhenie_010
Hoți prinși de polițiști PC: IGP.GOV.MD
izobrazhenie_003_1
Hoți prinși de polițiști PC: IGP.GOV.MD
izobrazhenie_004_1
Hoți prinși de polițiști PC: IGP.GOV.MD
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *