#JeSuisCharlie – cel mai popular hashtag din această săptămână

chiarlie9
Foto:Hashtagul #JeSuisCharlie - cel mai popular în această săptămână, PC: Jean Jullien

După atacurile armate de la sediul publicației satiricale franceze Charlie Hebdo, unde 12 persoane au murit, un val imens de compătimire și tristețe a năvălit.

Timp de câteva ore de după atac, hashtagul #JeSuisCharlie (din franceză – „Eu sunt Charlie”) a început să fie mai popular pe Twitter, relatează Mashable.

Se presupunea că acest hashtag, până ieri, 9 ianuarie, va fi într-atât de redistribuit și utilizat, încât va obține titlul de cel mai popular hashtag.

Rezultatele sunt sub așteptările unora. Hashtagul #JeSuisCharlie a generat circa 5 milioane de tweeturi.

 

Compară această cantitate de postări cu cele din finala World Cup din iulie 2014, în care a fost utilizat hastagul #WorlCupFinal de peste 32 de milioane de ori sau cu cele de la MTV Music Awards din vara trecută, ce au conținut hashtagul #vote5sos în peste 78 de milioane de tweeturi. Ieri, Twitter a postat o imagine time-lapse a hărții, unde a fost identificată geo-locația postărilor ce conțineanu hashtagul #JeSuisCharlie.   

Potrivit Deutsche Welle, un alt hashtag extrem de utilizat după masacrul din Franța este #RespectForMuslims. Hashtagul dat încearcă să convingă cititorii și cei care acuză întregul stat islamic în atacul armat, că nu întreaga religie islamică este vinovată pentru crimele câtorva oameni cu barbă care spun că urmează legile lui Allah. Un exemplu de tweet ar fi cel de mai jos, care explică acest lucru.

 

Pentru mulți oameni, această campanie de tweeturi cu hashtagul #RespectForMuslim ar putea deveni o chemare pentru a crea noi campanii, ce ar genera un viitor împăciuitor între oamenii de diferite religii.

 

Harta răspândirii hastagului #JeSuisCharlie pe întreg globul:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *