Moldova ocupă poziția 96 în topul celor mai caritabile națiuni din lume

voluntari
Foto:Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor la Festivalul Voluntarilor 2014, PC: Festivalul Voluntarilor/ Facebook

Noțiunea de generozitate pare a fi universală, întrucât milioane de persoane de pe întregul glob participă la acțiuni de caritate.

În noiembrie 2014, a fost publicat un document creat de World Giving Index, un portal care urmărește trendurile la nivel de caritate. Astfel, a fost creată lista celor mai caritabile națiuni din lume pentru anul 2014, rezultatele fiind expuse după analiza minuțioasă a numărului de donații, voluntariatului și nivelului de ajutor al nevoiașilor.

Indexul demonstrează că, în pofida tulburărilor și progresului lent al individului, în Myanmar 91% din populație au făcut voluntariat, în timp ce 49% au donat pentru acțiunile de caritate, iar 51% au afirmat că au ajutat persoanele nevoiașe.

În SUA, 68% din populație a făcut voluntariat, iar 79% au donat, în timp ce 44% au ajutat persoanele nevoiașe.

Cei care au formulat articolul cu indexurile finale, au afirmat că guvernele din aceste țări supraveghează ca organizațiile non-profit să-și organizeze evenimentele în conformitate cu regulile.

Apropo, Republica Moldova este plasată pe poziția 96 a celor mai caritabile țări din lume: 36% din populație a fost de ajutor nevoiașilor, 21% din populație a participat la acțiuni de caritate de orice tip, și doar 17% din populație a făcut voluntariat.

Mai jos vei găsi o schemă, unde sunt indicate 10 cele mai caritabile națiuni din lume:

 

Albastrul indică procentajul donațiilor, bleu-marin - voluntariatul, iar verdele - ajutorul oferit persoanelor nevoiașe, PC: statista.com
Albastrul indică procentajul donațiilor, bleu-marin – voluntariatul, iar verdele – ajutorul oferit persoanelor nevoiașe, PC: statista.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *