(video) Trei tineri, printre care doi minori, reținuți cu roți furate

foto_0
Foto:Trei tineri reţinuţi cu roţi furate PC: Igp.gov.md

Trei tineri cu vârstele de 17 şi respectiv 18 ani, originari din raioanele Ungheni şi Cantemir, au fost reținuți de către polițiști astăzi dimineață, după ce ar fi sustras roțile de la trei automobile din sectorul Botanica al Capitalei.

Tinerii au fost conduși la inspectorat pentru audieri și documentare a circumstanțelor, iar în automobilul cu care se deplasau, au fost găsite roţile sustrase.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, suspecții și-au recunoscut vinovăția în totalitate, declarând, cu lux de amănunte, circumstanțele în care au furat roțile de la trei automobile. Conform primelor informații acumulate de către ofițerii de investigații, indivizii intenționau să schimbe anvelopele de iarnă la automobilul unuia dintre suspecți, care deja erau uzate.

Astfel, a fost dispusă inițierea unui proces penal pentru furt. Legislația penală în vigoare prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6.000 la 20.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Poliția capitalei recomandă proprietarilor de automobile să le doteze cu sisteme antifurt, precum și cu sisteme de alarmă, iar în cazul în care au devenit victimele hoților de accesorii auto, să informeze imediat Serviciul specializat 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *