Samsung lansează primul calculator cu monitor curbat

Samsung-Pre-CES-2015-Select-Edit-41
Foto:Samsung debutează cu un calculator cu monitorul curbat, PC: Mashable

În septembrie 2014, compania Samsung debutase cu un televizor cu ecran curbat și, probabil, companiei îi plăcuse într-atât de mult idea, încât a lansat recent primul calculator cu monitor curbat.

Samsung ATIV One 7 Curved este un calculator dotat cu un monitor curbat, care are scopul de a-l „învălui” pe utilizator.

Cel puțin, potrivit Mashable, acesta e motivul care stă la baza creării unor astfel de monitoare. Totuși, un monitor curbat permite să simți fizic mai bine ceea ce vezi pe ecran, odată ce utilizatorul stă mai aproape de display. Această distanță scurtă permite vizualizarea din unghiuri extreme.

Un monitor curbat însă, necesită o setare minuțioasă a ecranului la capitolul dimensiuni și înălțimi. O setare proastă ar putea distorsiona imaginile pe care le privești.

Ecranul este full HD (cu dimensiunile 1,920 x 1,080). De asemenea, calculatorul dispune de difuzoare stereo de 10 watt cu un efect Dolby Sound pentru a transmite muzică calitativă în timpul unui joc sau film. Chiar dacă calculatorul va fi deconectat, funcția Bluetooth Music Play 3.0 îți va permite să transmiți muzica din smartphone-ul tău prin difuzoare.

Ca și alte calculatoare Samsung, ATIV include softul SideSync, care îți permite să ții sub control activitățile computerului prin intermediul telefonului tău.

Sistemul este înarmat cu un procesor Intel Core i5 și Intel HD Graphics 5500. Vine cu un RAM de 8 GB și o memorie internă de 1 TB. De asemenea, calculatorul este echipat cu două porturi USB 2.0, două porturi USB 3.0 și un slot pentru cardurile SD. Strălucirea ecranului este de până la 300 de niți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *