Smartphone-urile dezvoltă miopia la copii

miopie
Foto:Miopia poate fi prevenită PC: bzi.ro

Odată cu lansarea telefoanelor inteligennte în anul 1997 și numărul copiilor cesufera de miopie a crescut semnificativ. Un studiu arătă că numărul acestora ar putea crește cu 50% în 10 ani.

Autorul studiului este oftalmologul David Allamby. În publicatie se arată ca oamenii țin telefoanele la o distanță de aproape două ori mai mică decât cum ar ține cărtile și ziarele: telefoanele la 18-30 cm, iar cărțile la 40 de centimetri. În acest sens, se poate vorbi inducerea de miopie prin utilizarea unor dispozitive mobile cu monitoare.

Potrivit lui, actuala generație de copii este deosebit de expusă riscului de a dezvolta miopie, mai ales pentru ca smartphone-urile ajung în mâinile chiar și celor mai mici, de la vârsta de șase.

Un alt studiu al cercetătorilor din Boston, Statele Unite, au reusit să demonstreze că activitățile desfășurate afară – care nu trebuie sa implice activitate fizică în mod obligatoriu – sunt deosebit de benefice pentru copiii aflați în perioada de creștere, dar și pentru adulții tineri.

O posibilă explicație este faptul că petrecând mult timp privind obiecte îndepărtate, așa cum se întâmplă afară, se creează un fel de barieră împotriva instalării miopiei. În plus, lumina soarelui provoacă contractarea pupilelor, rezultând astfel o distanță mai mare de focalizare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *