Au fost contracarate două cazuri de transportare ilicită a diferitelor mărfuri

fructe
Foto:#diez

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au contracarat două cazuri de transportare ilicită a diferitelor mărfuri. Reținerile au avut loc vineri, 26 decembrie, curent, în raioanele Florești și Sângerei.

În primul caz, în apropiere de satul Gura Camencii, raionul Florești, inspectorii de patrulare au oprit un vehicul de marcă „Mercedes” în care se transportau aproximativ trei tone de struguri fără acte de însoțire. Șoferul, în vârstă de 47 de ani, originar din Soroca, nu a prezentat polițiștilor niciun act de proveniență sau certificat de conformitate și calitate a mărfii, informează Inspectoratul General al Poliției.

În al doilea caz, într-un autoturism, tot de model „Mercedes”, polițiștii au depistat mai multe produse alimentare, fructe exotice și produse de uz casnic fără acte, care ar demonstra proveniența și calitatea acestora. Unitatea de transport era condusă de un tânăr în vârstă de 29 de ani, locuitor al satului Mihălăşăni, raionul Ocnița.

În ambele cazuri, şoferii au fost escortaţi la Inspectoratele de poliţie din localităţile Florești şi Sângerei, pentru a fi documentaţi, conform legislaţiei în vigoare.

Marfa urma să fie distribuită în pieţele din mai multe localități din nordul țării. Valoarea acesteia a fost estimată la peste 35.000 de lei.

Pentru ca perioada sărbătorilor de iarnă să fie liniștită și plină de bucurii pentru toți, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să dea dovadă de maximă atenție și prudență atunci, când vor face cumpărăturile pentru sărbătorile ce urmează. Achiziționați produse alimentare și cele de uz casnic doar în locuri autorizate, în caz contrar sunteți expuși pericolului de a vă petrece vacanța la spital.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *