Instagram poate fi folosit de către polițiștii din SUA pentru a căuta dovezi

insta
Foto:Ceea ce pui în online, niciodată nu va fi confidențial, PC: growingsocialmedia.com

Potrivit unui sondaj petrecut în cadrul curții de justiție din New Jersey, este 100% legal ca un ofițer de poliție să-și creeze un cont fals pe Instagram, să te adauge în prieteni și să folosească dovezile găsite pe contul tău împotriva ta, ceea ce te va include în întregul proces de investigație.

Nu este nevoie de nici un mandat de percheziție în acest caz, informează cei de la Mashable.

Un raport de la ArsTechnica spune că decizia a fost luată în momentul când Daniel Gatson, liderul unui furt de bijuterii, a fost descoperit atunci, când a permis unuia din „prietenii” pe Instagram să-i vizualizeze profilul. Acest „prieten” era, de fapt, un polițist sub acoperire, ce căuta dovezi împotriva sus-numitului hoț.

Gatson a postat pe contul său de Instagram câteva poze cu un inel furat, gândind că setările de confidențialitate, conform cărora tu trebuie să-i trimiți o cerere de prietenie unui utilizator, îl vor salva de la pedeapsă. Poliția, pur și simplu a creat un cont fals pe Instagram și a transmis această cerere de prietenie. Gatson, conștient acceptând cererea, și-a semnat sentința, iar dovezile găsite pe Instagram au fost destule pentru a face o percheziție în casa inculpatului.

Acesta este doar un simplu exemplu, prin care oficialii încearcă să înțeleagă cum conturile pe Social Media pot și vor prii în diferite cazuri de investigare.

Totuși, lecția învățată e că, ceea ce distribui în online niciodată nu va sta în umbra confidențialității.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *