Pentru prima dată, gazdele concursului Eurovision vor fi doar femei

Prezentatoare-720×400
Foto:Gazdele concursului Eurovision 2015 vor fi doar femei PC: eurovision.md

Pentru prima dată în istoria concursului, Eurovision 2015 va fi prezentat de trei femei. Concurenții vor fi așteptați în green-room de câștigătoarea ediției de anul trecut, Conchita Wurst.

Organizatorii susțin că au ales intenționat trei femei pentru a găzdui concursul muzical. Este vorba de Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler şi Arabella Kiesbauer. Fiecare dintre ele are în spate o bogată experienţă în găzduirea unor evenimente de amploare.

Sloganul de anul acesta este „Edificăm Poduri”, care se referă la poduri între țări, categorii de vârstă și tradiții. Scopul nostru este de a susține egalitatea femeilor în orice cadru al societății”, a menționat pentru eurovision.tv, directorul televiziunii gazde ORF, Kathrin Zechner.

Despre alegerea Conchitei Wurst pentru camera verde, Katrin Zechner a spus că aceasta a fost cea mai potrivită, întrucât artista a câștigat acest concurs cu vocea sa, personalitatea și cântecul său, făcând cel mai important pas în numele Austriei, pentru auto-determinare și respect.

Mirjam Weichselbraun este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare din Austria. A prezentat MTV European Music Awards și MTV Video Music Awards, precum și alte festivaluri. De asemenea, a găzduit show-ul Dancing With the Stars.

Alice Tumler vorbește cinci limbi și a prezentat evenimente practic în toată Europa. Este realizatoare de emisiuni muzicale la canal ARTE, precum și realizatoare de filme documentare.

Arabella Kiesbauer şi-a început cariera în anii 1980 la ORF, după care, timp de 10 ani, a avut propriul talk show în Germania, marcând într-un mod semnificativ peisajul TV de acolo. În 2002 ea a revenit la ORF, odată cu lansarea proiectului televizat „Star Mania”.

Mai multe detalii despre competiția de anul acesta, puteți urmări și pe eurovision.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *