Agenda evenimentelor: Vezi ce ți-a pregătit statul de sărbătorile naționale

1282894839_chisinau_celebration
Foto:Celebrare în Chișiinău PC: clujtoday.ro

Ministerul Culturii a aprobat Planul de acţiuni consacrate organizării şi desfăşurării sărbătorilor naţionale Ziua independenţei (27 august) şi „Limba noastră” (31 august). Acțiunile vor începe pe 23 august.

#1. Pe data de 23 august loc vernisatrea expoziţiei meşterilor populari „Omagiem Patria prin creaţie” la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

#2. În ajun de Ziua Independenţei, de 26 august, va fi organizat un program cultural-educativ pentru copiii de la şcolile internat din Chişinău la Muzeul Naţional de Istorie.

#3. În aceeaşi zi, la ora 17.00, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” va avea loc şedinţa solemnă şi concertul festiv dedicat sărbătoririi a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

#4. Pe 27 august, program ul festiv dedicat Sărbătorii Naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” va începe la ora 9.00 cu depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

#5. La ora 09.15 în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc compoziţia muzical-coregrafică „Sărbătoreasca” la care participă Fanfara Bunika & Bunelul, Colective de dansatori populari.

#6. Inaugurarea sărbătorii va avea loc la ora 09.30.

#7. La ora 10.00 va avea loc recitalul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”.

#8. De la ora 11.00 se va desfăşura spectacolul folcloric „Trandafir de la Moldova” la care participă colective etno-folclorice din ţară.

#9. Spectacolul va dura până la ora 17.00, când va începe un alt spectacol muzical „Legământ” susţinut de Formaţia „Milenium”.

#10. La ora 17.50 va avea loc spectacolul-miting „Legarea Timpurilor” cu participarea formaţiei „Trigon” şi actorii teatrelor din Moldova.

#11. La ora 18.30 va avea loc concertul-divertisment susţinut de Laureaţii Festivalului „Drum Day”.

#12. La ora 19.30 va avea loc cenaclul literar „Gânduri Pentru şi despre ţară” la care participă membrii Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi interpreţi folck.

#12. Spectacolul muzical-poetic „Eterna”, susţinut de interpreţi de estradă, actori-declamatori şi solişti balet modern, va începe la ora 20.30.

#13. După care, la ora 21.55 va avea loc compoziţia tematică „Suveranitate” (Colaj–piese din repertoriul lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici) la care participă mai multe orchetre, interpreţi de estradă, corul Jazz.

#14. La ora 22.00 va avea loc spectacolul de artificii „Suveranitate”, care va continua cu concertul „Hora Neamului”.

#15.  La ora 22.30 va începe spectacolul muzical-coregrafic „Sfântă ni-i Casa”, susţinut de orchestre de estradă, interpreţi de muzică uşoară, echipe show-balet.

Pe 31 august, de Ziua Limbii va avea loc o expoziţie concurs de artă plastică la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”. În aceeaşi zi va avea loc ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de carte, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Iar la Teatrul „Eugene Ionesco” va avea loc gala decernării premiilor Concursului Naţional de Dramaturgie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *