Klaus Iohannis: Oferim sprijin fraților noștri de peste Prut, ca obiectivele lor să se transforme din deziderat în realitate

Klaus-Iohannis1
Foto:PC: ancheteonline.ro

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, la şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Președintele a mulțumit cetățenilor români pentru încredere și a declarat că își asumă angajamentul să schimbe România în țara lucrului bine făcut.

Sub aplauzele celor prezenți la şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, a fost prezentat președintele ales al României Klaus Iohannis. După intonarea Imnului Național al României, a fost deschisă ceremonia unui act de mare însemnătate națională pentru românii de pretutindeni.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea materială și spirituală a poporului român”, își începea președintele jurământul oficial, încheind cu tradiționalul „Așa să-mi ajute Dumnezeu”.

În discursul de după depunerea jurământului, președintele României a declarat:

„Vă asigur că voi fi președintele tuturor românilor. Vă mulțumesc tuturor concetățenilor mei pentru  că au arătat lumii adevărata față a României, la 25 de ani după căderea regimului comunist. Ați făcut încă o dată să triumfe democrația și participarea. Acest lucru vorbește foarte mult despre așteptări și despre speranțele pe care românii și le pun în viitor. Le spun românilor clar: așteptările mari pot duce la rezultate mari. Și vor duce. Așteptările mari înseamnă mai multă responsabilitate și mai multă muncă. România se va schimba în țara lucrului bine făcut –  este angajamentul pe care l-am luat în fața oamenilor. România nu are voie să rămână țara proiectele începute și niciodată terminate. Și nu va rămâne. Dar pentru asta, trebuie să ne apucăm de treabă, pentru că lucrurile nu se vor întâmpla nici peste noapte, nici de la sine.”

Cu referire la Republica Moldova, președintele României a menționat:

„Cred că salutăm cu toții rezultatele alegerilor din Republica Moldova și oferim sprijinul fraților noștri de peste Prut, ca obiectivele lor să se transforme din deziderat în realitate. Vă propun dumneavoastră să organizăm un consens național în jurul acestui obiectiv. Nu este vorba doar de declarații. Sprijinul nostru va fi efectiv și eficient.”

Klaus Iohannis a fost ales președinte al României în urma alegerilor din 16 noiembrie, 2014, reușind să acumuleze 54,66% din voturi, fiind în avantaj față de concurentul acestuia, Victor Ponta, care a fost votat de 45,33% din alegători. Potrivit datelor oficiale ale Ambasadei României în Republica Moldova, în turul doi al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie, pentru Klaus Iohannis au votat 27.933 de români din Republica Moldova sau 78,59% din numărul total, iar pentru Victor Ponta și-au dat votul 7.610 alegători sau 21,41%.

Astăzi, în urma unei ceremonii oficiale, Klaus Iohannis i-a luat locul președintelui Traian Băsescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *