477 de studenți străini au fost admiși în 2014 la USMF „Nicolae Testemiţanu”

dsc_2775
Foto:Bun venit studenților străini la USMF “Nicolae Testemiţanu” PC: USMF

Comunitatea universitară a USMF „Nicolae Testemiţanu” a declarat bun venit celor 477 de studenţi străini care au fost admiși la studii în acest an. O ceremonie, în acest sens, a fost organizată, în data de 19 decembrie curent, la Palatul de cultură al feroviarilor, din capitală. Tinerii admiși la studii, din 28 de ţări ale lumii, au purtat un medalion cu mesajul „Sunt student în anul I”.

Ceremonia a fost deschisă de rectorul Ion Ababii, care a vorbit studenţilor despre valorile şi tradiţiile Universităţii noastre, precum şi despre tendinţele europene de dezvoltare a învăţământului superior medical din Moldova. În acelaşi timp, rectorul a informat tinerii că, devenind studenţi ai acestei Universităţi, îşi asumă „responsabilităţi umane imense”. La finele studiilor, după ce vor depune jurământul lui Hippocrates, aceștia se vor obliga să aplice cunoştinţele şi abilităţile practice în serviciul sănătăţii oamenilor, pe tot parcursul vieţii, indiferent de conjunctura socială, politică sau apartenenţa rasială, a spus rectorul. „Profesia pe care aţi ales-o este cea mai nobilă şi captivantă, dar aveţi de parcurs un drum dificil şi complicat de formare. Vă îndemnăm să porniţi sigur pe această cale a cunoaşterii, să însuşiţi cu drag şi pasiune prestigioasa profesie de medic”, a spus Ion Ababii.

La rândul său, Mircea Beţiu, decanul Facultăţii de Medicină nr. 2, a adresat studenţilor un mesaj de bun venit şi i-a informat despre responsabilitățile pe care le vor avea de acum încolo, despre cum trebuie să învețe un medicinist, care sunt programele de studii și regulile de conduită.

La finalul ceremoniei, studenții străini din anul I au primit, în mod simbolic, flacăra cunoştinţelor de la colegii lor din anul VI şi, tradițional, pentru „bobocei” a răsunat primul sunet de clopoțel. Cuvinte de felicitare, în adresa acestora, au rostit prorectorii, decanii, prodecanii și șefii de catedre.

dsc_2357

dsc_2364 (1)

dsc_2364

dsc_2549

dsc_2645

dsc_2669

dsc_2710

dsc_2725

dsc_2730

dsc_2740

dsc_2744

dsc_2748

dsc_2767

dsc_2769

dsc_2770

dsc_2774

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *