Unionistul George Simion se va muta din 2015 la Chișinău

2323
Foto:George Simion PC: Facebook/George Simion

Activistul a organizat o conferință de presă unde a anunțat că, începând cu anul viitor, se va muta la Chișinău, unde va coordona un ONG care se va ocupa de monitorizarea democrației și a drepturilor omului din Moldova.

„Nu m-a speriat decizia de ieri dimineața. Însă am hotărât ca în anul 2015 să vin ca să trăiesc la Chișinău. Aici voi crea un ONG, grup independent din care vor face parte experți și sociologi, care o să monitorizeze respectarea drepturilor omului, dar și a democrației”, a declarat el.

Reamintim că ieri, 16 decembrie Unionistul George Simion, președintele executiv al Platformei Acțiunea 2012 a primit interdicția de a intra în Republica Moldova. „Îmi cer scuze de la toți prietenii cu care trebuia să mă întâlnesc azi în Chișinău, sunt în vama Albița și polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova tocmai m-au anunțat că am interdicție de a intra în acest stat”, a scris el în scurt timp după interdicție pe contul său de Facebook.

Mesajul lui George PC: facebook/ George Simion
Reacția imediată a activistului după ce a aflat de interdicție  PC: Facebook/George Simion

Activistul nu era la curent că are interdicție, de acest fapt a aflat de la polițistul de frontieră. „Mi se înmânează o hârtie pe care scrie: Interzis intrarea în Republica Moldova pentru următoarele motive: şi este bifat punctul (H) este semnalat inadmisibil în sistemele infornaţionale automatizate naţionale; Comentarii: Retur. Vameşii se dau de ceasul morţii să găsească o maşină care să mă treacă înapoi „la România”. Unul dintre ei mă întreabă dacă fumez, spun că NU, el îşi deschide o ţigară şi-mi spune: „Ci, crezi că-i vina noastră? Aşa am primit ordinul, dacă te-ai pus rău cu ăia de sus” şi-mi face un semn discret…”, a scris dânsul pe blogul său de pe Adevărul.ro.

 

Foaia pe care a primit-o la frontieră PC: adevărul.ro
Documentul primit la frontieră PC: adevărul.ro

 

Acesta venea din Bucureşti la Chişinău pentru a se ocupa de organizarea unui eveniment planificat în luna ianuarie, unde urmau să participe 30 de jurnaliști din Republica Moldova și 30 din România. George Simion este unul din liderii activi ai unionismului și a organizat nenumărate acțiuni  pe ambele maluri ale Prutului.

Victor Zucker

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *