Cazul ,,Registru” este monitorizat de SIS, CNA și PG

Foto:Ședința de lucru în cadrul căreia au fost discutată evoluția cazului ,,Registr”. PC gov.md.

Iurie Leancă a desfășurat astăzi o ședință de lucru pentru examinarea cazului şi identificarea soluţiilor optime în vederea asigurării funcţionalităţii ÎS „Registru”.În cadrul acesteia au luat parte factorii de decizie din cadrul PG, SIS, CNA, informează serviciul de presă al Guvernului.

În cadrul ședinței prim-ministrul desemnat Iurie Leancă a luat cunoștință de acțiunile întreprinse de instituţiile statului cu referire la soluţionarea problemelor apărute urmare a deciziilor judecătoreşti care obligă  ÎS “Registru” să achite companiei „Intercomsoft LTD”  despăgubiri în valoare de 7,8 milioane de dolari.

Oleg Efrim, ministru al Justiției a informat că săptămîna trecută, materialele pe acest caz au fost remise Consiliului Superior al Magistraturii pentru examinarea Colegiului Disciplinar de pe lîngă CSM în privinţa a 7 judecători care au instrumentat acest caz la Curtea de Apel Chişinău şi la Curtea Supremă de Justiţie. De asemenea, acesta a menționat că acest caz se află în vizorul Procuraturii Generale, CNA şi SIS.

Iurie Leancă a solicitat persoanelor responsabile să monitorizeze riguros situaţia şi să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru asigurarea legalităţii şi funcţionalităţii procesului de documentare a populaţiei ţării noastre, precum şi în vederea apărării intereselor statului.

Amintim că litigiul dintre intreprinderea de stat și compania omului de afaceri Boris Birștein datează din anul 1996 şi a decurs în mai multe etape, inclusiv prin instanţele internaţionale. Subiectul litigiului este Acordul de leasing privind furnizarea echipamentului şi tehnologiilor speciale, semnat la 29 aprilie 1996 între ministerul Economiei şi compania “Intercomsoft LtD”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *