Echipele calificate în optimile Champions League

Optimi UCL
Foto:Echipele care au avansat în optimile de finală a Ligii Campionilor UEFA 2014/15. PC: UEFA.com

Faza de grupe a Ligii Campionilor UEFA 2014/15 s-a încheiat, iar în urma disputării celor șase etape, 16 echipe au avansat în optimile de finală ale competiției.

Atlético Madrid avansează în postură de lider a grupei A, unde a acumulat 13 puncte, care au rezultat din patru victorii, o înfrângere și un rezultat de egalitate. Potențialele oponente ale „saltelelor” din optimi sunt: Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Manchester City, Paris Saint-Germain, Schalke și Șahtior Donețk; adică toate echipele care au ocupat locul secund celelalte șapte grupe, menționând faptul că echipele situate primul loc nu pot juca în optimi împotriva altor echipe aflate pe prima poziție.

Juventus și-a asigurat un loc în „ultimile 16 echipe”, după ce a „agățat” locul II în grupa A, profitând de egalul din ultima etapă a fazei grupelor. Cele 10 puncte reprezintă trei victorii, un egal și două înfrângeri. În faza următoare, „bătrâna doamnă” poate întâlni echipe ca: Real Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Bayern München, Barcelona, Chelsea, Porto; sau echipele ce au finisat pe primul loc în celelalte șapte grupe, menționând faptul că echipele situate locul secund nu pot juca în optimi împotriva altor echipe care au finisat pe locul II.

Grupa A

 

Real Madrid a dominat grupa B, învingând în toate cele șase meciuri, respectiv acumulând 18 puncte. Campioana „en-titre” pare determinată să-și păstreze titlul, iar pentru asta, în optimi va trebui să treacă de una din următoarele adversare: Juventus, Bayer Leverkusen, Arsenal, Manchester City, Paris Saint-Germain, Schalke sau Șahtior Donețk; ori toate ocupantele locului secund din celelalte grupe.

Basel a avut adversari grei în grupa B, dar cu două victorii și un egal a reușit să acumuleze 7 puncte, suficiente pentru a accede în optimi, unde posibil să-i aștepte: Atlético Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Bayern München, Barcelona, Chelsea, Porto; ceea ce reprezintă toți liderii din celelalte grupe.

Grupa B

 

AS Monaco s-a impus în grupa C cu trei victorii, două rezultate de egalitate și o singură înfrângere, care s-au transformat în 11 puncte. În optimi, vicecampioana Franței poate întâlni: Juventus, Basel, Arsenal, Manchester City, Schalke sau Șahtior Donețk; echipele de pe locul II, cu excepția lui Bayer Leverkusen și Paris Saint-Germain.

Bayer Leverkusen a acumulat cu un singur punct mai puțin decât AS Monaco în grupa C (10 puncte: trei victorii, două înfrângeri și o remiză). În continuare, „farmaciștii” se pot întâlni cu: Atlético Madrid, Real Madrid, Barcelona, Chelsea sau Porto; ori învingătoarele grupelor, fără două echipe germane: Borussia Dortmund, Bayern München și AS Monaco (echipă din aceeași grupă).

Grupa C

 

Borussia Dortmund profită de un golaveraj mai mare față de Arsenal și cu 13 puncte a finisat primul loc în grupa D, după înregistrarea a patru victorii, un egal și o înfrângere. Posibilii adversari ai vicecampioanei Germaniei sunt: Juventus, Basel, Manchester City, Paris Saint-Germain, Șahtior Donețk; respectiv au interdicția de a juca în optimi împotriva lui Bayer, Schalke și Arsenal.

Arsenal s-a simțit comod în grupa D, ocupând locul II doar în baza golaverajului inferior față de Dortmund, împărțind aceleași statistici: 13 puncte din patru victorii, o înfrângere și un egal. La tragerea la sorți, „tunarii” pot obține următorii adversari: Atlético Madrid, Real Madrid, AS Monaco, Bayern München, Barcelona sau Porto; excepție fiind Borussia Dortmund și Chelsea.

Grupa D

 

Bayern München, cu 15 puncte, n-a avut adversari în grupa E, singura înfrângere suferind-o în deplasare în Manchester, acel 3 – 2, în condițiile în care bavarezii erau în 10 oameni. Toate acestea îi oferă lui Bayern o siguranță și o putere de a trece în optimi de una din aceste echipe: Juventus, Basel, Arsenal, Paris Saint-Germain, Șahtior Donețk. Echipele germane Bayer Leverkusen și Schalke, dar și echipa din aceeași grupă – Manchester City, nu pot întâlni Bayern în următoarea fază.

Manchester City a obținut calificarea în ultima etapă a grupei E, profitând de înfrângerea lui CSKA Moscova, dar și datorită victoriei cu 2 – 0 împotriva Romei. Astfel, cu doar 8 puncte, obținute în urma a două victorii, două remize și două înfrângeri, „cetățenii” avansează în optimile de finală UCL. Acolo îi va aștepta una din aceste echipe: Atlético Madrid, Real Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Barcelona sau Porto. Chelsea și Bayern nu pot juca cu City în optimi.

Grupa E

 

Barcelona a acumulat și ea 15 puncte, doar că în grupa F. Doar PSG a reușit să-i învingă pe Parc des Princes cu 3 – 2, în rest 5 victorii și 15 goluri, dintre care 8 le-a reușit Lionel Messi. „Extratereștrii” pot întâlni în optimi pe: Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Manchester City, Schalke sau Șahtior Donețk; toate ocupantele locului secund, în afară de Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain a pierdut prima poziție din grupa F în ultima etapă, dar cu cele 13 puncte (patru victorii, un egal și o înfrângere) avansează în primăvara UEFA Champions League de pe locul II, unde va juca în compania lui: Atlético Madrid, Real Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München, Chelsea sau Porto. AS Monaco și Barcelona cu siguranță nu vor întâlni PSG în optimi.

Grupa F

 

Chelsea este o altă echipă care nu a obținut nicio înfrângere în acest sezon de Liga Campionilor. Patru victorii și două remize au clasat-o pe Chelsea pe prima poziție în grupa G, cu 14 puncte. „Albaștrii” pot întâlni în continuare pe: Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Paris Saint-Germain sau Șahtior Donețk. Arsenal, Manchester City și Schalke nu pot juca împotriva lui Chelsea în 1/8 de finală.

Schalke a trecut în optimi pe ultima sută de metri, datorită unicului gol din ultima etapă, marcat împotriva lui Maribor, dar și mulțumită victoriei lui Chelsea asupra lui Sporting. Astfel, cu 8 puncte în grupa G (două victorii, două înfrângeri, două rezultate de egalitate), echipa germană accede în optimile UCL, unde poate să-i întâlnească pe: Atlético Madrid, Real Madrid, AS Monaco, Barcelona sau Porto; dar cu siguranță nu va juca în compania lui Chelsea și alte cluburi germane: Borussia Dortmund și Bayern München.

Grupa G

 

Porto – a treia echipă care nu a cunoscut înfrângeri în această ediție de Liga Campionilor, a acumulat 14 puncte în grupa H, acumulate din patru victorii și două remize – ambele cu Șahtior Donețk (echipă pe care nu o poate întâlni în 1/8 de finală). Posibilele adversare ale portughezilor din optimi sunt: Atlético Madrid, Real Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Bayern München, Barcelona și Chelsea.

Șahtior Donețk, deși nu a jucat niciodată în orașul său, a reușit să se califice în primăvara UCL de pe locul II. Au fost suficiente 9 puncte în grupa H (două victorii, trei rezultate de egalitate și o înfrângere) pentru a avansa în această competiție. În optimi, „minerii” pot da peste: Atlético Madrid, Real Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Bayern München, Barcelona sau Chelsea; toate ocupantele primului loc din grupe, cu excepția lui Porto.

Grupa H

 

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor UEFA, ediția 2014/15, vor avea loc luni, 15 decembrie 2014, ora 13:00, la Nyon, Elveția. Rezultatele vor apărea imediat pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *