Campania de activism împotriva violenței își face totalurile printr-un concert și un meci de fotbal

campcollage
Foto:Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” își face totalurile

Pe 9 decembrie, la ora 17:30, la Manejul de Atletism, vor avea loc totalurile campaniei „16 zile de activism împotrivia violenței în bază de gen”. În cadrul evenimentului se va organiza și un minicampionat de fotbal.

În aceste 16 zile, în toată Moldova au avut loc mai multe acțiuni de informare și prevenire a violenței (detalii puteți vedea pe pagina de Facebook).

La eveniment se vor face totalurile și se va prezenta filmulețul campaniei din 2014. La fel, în cadrul minicampionatului de fotbal, vor juca echipe mixte compuse din membrii formației BRIO SONORES ; ONG-Voluntari; Polițiști; Femei judocane, Sportivi de performanță, reprezentanții OSCE, UN WOMEN, OIM, GENDER-CENTRU, Centrul LA STRADA, FONDUL PROVOCĂRILE MILENIULUI și persoanele care vor vrea să participe și să celebreze o viață fără violență.

În pauză, cel mai puternic om din Moldova, Sergiu Mârzenco va avea un performance, iar la sfârșit, va avea loc un recital al formației Brio Sonores.

Pentru a participa la eveniment, vedeți informații pe pagina de Facebook.

Campania „16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen” a fost lansată de către ONU la 25 noiembrie 2014.

Sloganul Organizației Națiunilor Unite pentru anul 2014 este „Orange YOUR Neighbourhood”, ce constituie un îndemn de a sensibiliza publicul larg asupra fenomenului violenței în bază de gen prin folosirea culorii „orange” în calitate de simbol pe tricouri, fulare și alte materiale promoționale. În Republica Moldova, în calitate de slogan național, a fost propus motto-ul:TRĂIEȘTE-ȚI VIAȚA FĂRĂ VIOLENȚĂ, care promovează parteneriatul şi non-violenţa în relațiile interpersonale și în viaţa de familie, în scopul reducerii violenţei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *