Un tânăr a recunoscut omorul adolescentei din Rezina

dscf8577
Foto:Poliția a descoperit, pe urme fierbinți, omorul minorei din Rezina PC: IGP

Luni, 1 decembrie, curent, în jurul orei 15.00, în râpa din marginea satului Mateuți, raionului Rezina, la o distanța de aproximativ 600 metri de gospodăria unui bărbat de 44 de ani, a fost depistat cadavrul unei minore.

Imediat, ofițerii Direcției combaterea crimelor grave a Inspectoratului Național de Investigații au inițiat un plan de acțiuni speciale menite să elucideze cazul, să identifice și să rețină suspectul principal.

Astfel, cercetările polițienești au stabilit că, în ziua de 15 noiembrie, curent, minora a ieșit din casă şi a plecat la niște rude, de unde nu s-a mai întors, iar bunica ei a înștiințat poliția despre dispariția fetei, în ziua de 18 noiembrie, curent.

Pe urme fierbinți, poliția a reținut suspectul de 21 ani, originar din satul Mateuți. Acesta a recunoscut, că în seara zile de 18 noiembrie, aflându-se împreună cu minora în stare de ebrietate, a întreținut relații sexuale cu aceasta la marginea satului. La un moment dat, între dânșii s-a iscat o ceartă, iar suspectul a lovit-o cu pumnii în regiunea capului și a lăsat-o zăcând la pământ. A doua zi, ne auzind nimic de ea, s-a întors la locul infracțiunii, unde a depistat-o moartă. Fiind speriat a acoperit corpul neînsuflețit cu haine, frunze și pământ, și a părăsit locul crimei.

Actualmente, suspectul se află în arestul poliției și este cercetat penal în baza art. 145 al. 2 RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de săvârșirea unui omor, riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *