(foto) Care este Capitala Crăciunului?

10801584_912105185474669_5505522916910281193_n
Foto:Deliciu de Crăciun

Orașul alsacian Strasbourg găzduiește cel mai vechi târg de Crăciun din Europa. Acesta se desfășoară începând cu anul 1570, de la sfârșitul lunii noiembrie și până la sfârșitul lui decembrie.

Aclamat de către turiștii din toată lumea pentru varietate și calitatea organizării, Strasbourg a fost desemnat de către European Best Destinations, drept „Cel mai bun târg de Crăciun al anului 2014”.

 

Marche de Noel, Strasbourg 2014
Marche de Noel, Strasbourg 2014
Târgul de Crăciun, Strasbourg, PC: blogvacanta.blogspot.com
Târgul de Crăciun, Strasbourg, PC: blogvacanta.blogspot.com

De fapt, Tâgul de Crăciun cuprinde 12 pieţe într-una singură, fiecare cu specificul său.

Iarna aceasta, orășelul este împânzit de circa 300 de căsuțe din lemn, de unde poți cumpăra cele mai diverse podoabe de Crăciun, jucării, suvenire, ceaiuri și dulciuri tradiționale.

Christkindelsmärik, în traducere – Piața pruncului Iisus, este cea mai mare astfel de piață, cu 100 de căsuțe din lemn. Piața este situată în Place Broglie, chiar lângă Catedrala Notre Dame.

 

10839870_617920035000851_1206691352_o
Christkindelsmärik, Strasbourg

În târgul din Place de Meuniers veţi găsi delicatesele specifice locului. Turta dulce este o specialitate a piețelor de Crăciun alsaciene. Cu miere, zahăr și nelipsita scorțișoară, sunt preferate de cei mici, dar și de cei mari.

 

Turtă dulce de la Târgul de Crăciun PC: blogvacanta.blogspot.com
Turtă dulce de la Târgul de Crăciun PC: blogvacanta.blogspot.com
Târgul din Place de Meuniers
Târgul din Place de Meuniers

Bradul împodobit se află în Piața Kleber. Acesta este cel mai mare din Europa, având 30 de metri înălțime. În fiecare săptămână, decorațiile luminoase de pe brad se schimbă, iar după lăsarea serii, totul se transformă într-o poveste: vitrinele strălucesc, decorațiile iluminează clădirile, aromele trezesc amintiri din copilărie, iar colindele răsună din biserici.

 

Bradul de Crăciun din Strasbourg
Bradul de Crăciun din Strasbourg
Cel mai înalt brad de Crăciun din Europa
Cel mai înalt brad de Crăciun din Europa

În fiecare an, magia Crăciunului se răspândește dincolo de granițele capitalei alsaciene. Asta pentru că, an de an, Strasbourgul are câte un invitat de onoare. Iarna aceasta, Place Gutenberg găzduiește Satul Belgian: artizani din întreaga Belgie îmbie cu bucate tradiționale și dansuri populare.

 

Satul Belgian din Place Gutenberg
Satul Belgian din Place Gutenberg

De la un stand la altul, între un colind, o turtă dulce şi o cană cu vin fiert, este indicat să vă faceţi timp și să vedeţi oraşul. Centrul Strasbourgului se situează pe o insulă formată de râul Ill, care străbate oraşul. Acesta este despărţit de celelalte zone prin 21 de poduri. Catedrala Notre Dame, finalizată în 1439, care este cea mai înaltă din Franţa (142 metri), reprezintă una dintre principalele atracţii turistice. Urcarea în turnul catedralei pentru o vedere panoramică de excepţie este aproape obligatorie, mai ales pentru cei pasionaţi de fotografie.

 

Catedrala Notre Dame
Catedrala Notre Dame
turnul
Turnul Catedralei Notre Dame

Marta Odainic

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *