(foto) „Sănătatea are Gust” și un șir de sugestii esențiale tinerilor

IMG_3600
Foto:Sănătatea are Gust, ediția a 16-a

Seara de 27 noiembrie a fost cu adevărat utilă participanților celei de-a 16-a ediții „Sănătatea are Gust”. Ambianța caldă oferită de organizatori și informațiile selecte relatate de speakeri i-au învăluit pe cei prezenți într-o stare de bine și bună dispoziție.

Echipa #diez, prezentă la eveniment, a savurat momentele cele mai surprinzătoare ale serii și a asimilat spusele curioase ale invitaților, pentru a vă oferi detalii unice.

„Sănătatea are Gust” s-a desfășurat activ alături de invitații ediției: Maria Marian, prezentator „ACASĂ DEVREME” JurnalTV, Luminița Suveică, medic – șef Centrul de Sănătate Publică și Marian Danu, bucătar și Fondator Lo Chef.

 

Cei trei invitați
Cei trei invitați

Maria Marian a vorbit despre cum trebuie să combinăm corect alimentele, despre regulile de bază pentru o viață ferită de boli, raportând totul la cum ea pune în practică toate acestea. Mai jos, le puteți vizualiza în poze.

 

Maria Marian
Maria Marian
Cei 8 de „Nu” privind combinarea alimentelor
Cei 8 de „Nu” privind combinarea alimentelor
6 principii alimentare sănătoase
6 principii alimentare sănătoase
Cum combinăm corect alimentele?
Cum combinăm corect alimentele?

Marian Danu: „Pentru mine condimentele și aromele sunt ca și parfumul pentru o femeie”. Despre arta folosirii condimentelor în bucătărie, Marian a dezvăluit mici secrete și anume că:

# Scorțișoara este perfectă în plăcinta cu mere, în vinul fiert și în orezul cu lapte. Este și o sursă bună de fibre, cu 4g/linguriță și pentru că are acea aromă caldă îți poate satisface pofta de dulce fără calorii.

# Chimionul, la fel ca scorțișoara, ajută la reducerea nivelului glicemiei în cazul diabeticilor. Are, însă și putere în lupta cu infecțiile și poate preveni ulcerul. Este o sursă de calciu, fier și magneziu.

 

Marian Danu
Marian Danu

# Cimbrul este una dintre ierburile aromatice pe care o poți planta și chiar pe balcon în jardiniere. Este o sursă bună de antioxidanți, care previn distrugerea celulelor și inflamațiile.

# Șofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, face minuni în cazul depresiilor moderate. De asemenea, poate fi folosit pentru a calma tusea și crizele de astm.

 

Marian vorbește despre condimentele pe care el le folosește
Marian vorbește despre condimentele pe care el le folosește

# Rozmarinul, recunoscut pentru calitățile sale în stimularea digestiei lente, poate fi gătit cu plăcere în marinade, tocane și carne la tava.

# Oreganul, un ingredient indispensabil multor feluri de pizza, trebuie păstrat în stare deshidratată, într-un vas închis ermetic, ferit de lumină.

Luminița Suveică a menționat, în mod special, despre 5 combinații de alimente ce-și sporesc eficiența asupra organismului. Aceste îmbinări se completează reciproc și e important să le cunoaștem.

 

Luminița Suveică
Luminița Suveică
Combinații de alimente ce-și sporesc eficiența asupra organismului
Combinații de alimente ce-și sporesc eficiența asupra organismului

De ce au decis să vină la „Sănătatea are Gust” și ce anume le-au plăcut, ne vorbesc cei din sală:

IMG_3591


Veronica Calcev
: „Auzind de speakerii ce vor fi prezenți și dat fiind faptul că îmi provoacă un mare interes tema sănătății, am hotărât să vin. Eu consider că mâncarea moldovenilor este foarte bună, dar noi greșim atunci când facem excese. Trebuie să alegem ce este mai important pentru noi: masa copioasă sau sănătatea.”

 

 

IMG_3592
Elena Zuza
: „Curiozitatea a fost cea care m-a determinat să fiu prezentă și nu regret. Am aflat despre combinațiile greșite precum orez cu carne sau paste cu carne, iar ideea că laptele băut imediat după o masă de carne, poate duce la formarea celulelor cangerigene, m-a surprins cel mai mult.”

 

 

IMG_3608

Dan Nicoară: „Participarea mea a avut o dublă conotație: o cunosc pe Carolina, organizatoarea și am dorit să văd cum va decurge evenimentul, și, totodată, chiar aș vrea să abordez un mod de viață sănătos. Aici am învățat anumite șmecherii despre cum aș putea să fiu sănătos prin simple acțiuni ca paharul cu apă, lămâie și miere băut de dimineață. Cel mai mult m-a impresionat Marian Danu, care, evidențiind faptul că nu are abilități oratorice, a avut, de fapt, cel mai bun contact cu publicul.”

 

 

IMG_3610
Cătălina Goțonoaga
: „Mă interesează foarte mult alimentația și am vrut să văd care sunt modalitățile de promovare a unui mod de viață sănătos în Republica Moldova. Am primit o experință de neuitat și aș reveni cu cea mai mare plăcere. Am avut posibilitatea să întâlnesc oameni noi cu idei noi, iar fiecare persoană este un vânător de idei.”

 

Ce dificultăți au întâmpinat membrii organizatori la producerea acestui mic show, aflăm de la Carolina Dogaru: „Lipsa de timp ne-a presat, dar, în ceea ce privește vorbitorii, am avut mare încredere în ei: pe Maria Marian și Luminița Suveică le-am mai avut în calitate de invitate, iar Marian Danu a reușit să facă o balanță între cele două doamne. Chiar nu ne-am așteptat la atât de multă lume, pentru că mulți au procurat biletele pe loc și acest lucru, a creat mici incomodități în privința locurilor în sală. Preconizăm ca pe viitor să organizăm ediții mai interactive și să mergem pe ideea de practică. Cred că pe la sfârșitul lunii decembrie vom pune la cale un „Christmas Party” prin Kangoo Jumps.”

 

Carolina Dogaru, organizatoare evenimentului
Carolina Dogaru, organizatoarea evenimentului

„Sănătatea are Gust” este un proiect marca „LeaderSHE”, inițiat pe 25 martie 2013 de trei fete absolvente ale „LeaderSHE”, ediția a doua.

 

Participanți
Participanți
Participanți
Participanți
Luminița Suveică
Luminița Suveică
Participanți
Participanți
Participanți
Participanți
Tombola de la sfârșitul evenimentului
Tombola de la sfârșitul evenimentului
Maria Marian și Luminița Suveică
Maria Marian și Luminița Suveică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *