(video) Trei hoți de locuințe au fost reținuți pe urme fierbinți

dsc01073
Foto:PC: IGP

Trei bărbați cu vârstele cuprinse între 22 şi 36 de ani, originari din Chișinău şi raionul Nisporeni, au fost reținuți, pe urme fierbinți, de un echipaj 902 după ce ar fi sustras aparataj audio-video dintr-o locuinţă din comuna Stăuceni.

Aceștia au fost încătușați în scara blocului unde locuia unul dintre bănuiți, iar asupra lor au fost depistate şi ridicate bunurile furate.

Potrivit informațiilor preliminare, tânărul de 22 ani ar fi pătruns în casă prin deteriorarea geamului, de unde şi-a telefonat complicele pentru a veni la faţa locului, ca să transporte lucrurile furate la domiciliu. Acesta a venit cu un taxi, după care au încărcat în automobil un televizor, camere video, un centru muzical, monitor, boxe, DVD-uri şi alte accesorii. Paguba materială estimată de proprietar depășește suma de 60.000 de lei.

Bănuiții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furt în proporții mari. Legislația penală în vigoare prevede închisoare de la 5 la 10 ani.

În acest context, Poliţia reaminteşte cetățenilor măsurile de siguranță:

# Dacă plecați de acasă până la vecin sau lipsiți pentru puțin timp, nu lăsați ușa neîncuiată.
# Asigurați-vă că ușa principală de acces în locuință este încuiată peste noapte.
# Fiți atenți ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeți. Dacă totuși vi s-a întâmplat, schimbați imediat lacătul ușii.
# Montați pe partea interioară a ușii un lanț de siguranță, care să limiteze deschiderea acesteia, când descuiați unei persoane pe care nu o cunoașteți.
# Nu credeți persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenți, bijuterii, etc). Aceștia vă pot distrage atenția cu scopul de a fura.
# Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter, se recomandă a nu lăsa pe timpul nopții geamul de la baie deschis. Montați grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.
# În cazul când plecați în concediu sau weekend, apelați la o cunoștință sau vecin de încredere să vă supravegheze locuința. Lăsați acestuia un număr de telefon la care puteți fi de găsit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *