În România au loc alegeri prezidențiale. Unde pot vota moldovenii?

vot_alegeri_1_49719500
Foto:PC: Realitatea.net

În Republica Moldova au fost deschise 21 de secţii de votare pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din România, care au loc astăzi, 16 noiembrie.

La Chişinău, cetățenii pot vota la patru secţii şi câte una la Bălți, Orhei, Cahul, precum și în alte orașe din țară. Procesul de vot se va desfăşura de la ora 7.00 până la ora 21.00.

Şi în turul doi se poate vota în baza acelorași documente: paşaportul simplu, electronic sau temporar, cu menționarea ţării de domiciliu, sau titlul de călătorie. De asemenea, oamenii pot vota și în baza cărții de identitate și a buletinului. În turul întâi, în Republica Moldova, au votat 20.000 de persoane.

Reamintim că, după prima confruntare electorală din 2 noiembrie, în cursa pentru Cotroceni au rămas doi candidați din cei 14 înscriși inițial în competiția prezidențială – candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și cel al Alianței Creștin – Liberale (ACL), Klaus Iohannis. Victor Ponta, a obținut 40,44% (3.836.093 voturi) în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, iar Klaus Iohannis — 30,37% (2.881.406 voturi).

Adresele secțiilor de votare din Republica Moldova pot fi vizualizate mai jos:

adrese_sectii_harta_201411_cu_marcaje

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *