Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere UE – RM

acord
Foto:PC: infoeuropa.md

La ședința plenară a Parlamentului European din 13 noiembrie au votat în favoarea ratificării 535 de voturi, 94 de voturi „împotrivă”, iar 44 de europarlamentari s-au abținut de la vot. La eveniment a participat și Președintele Parlamentului Igor Corman, care efectuează în aceste zile o vizită oficială la Bruxelles.

Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat decizia Parlamentului European de a ratifica Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acesta include asocierea politică și integrarea economică între cele două părți. Evenimentul a avut loc astăzi în cadrul ședinței în plen a forului legislativ de la Bruxelles.

Iurie Leancă mai apreciază acest eveniment drept unul istoric: „Sunt convins că doar un viitor european va oferi cetățenilor noștri un trai mai bun, venituri mai mari, drumuri de calitate, educație și medicină cu cele mai bune servicii, acces la o piață de jumătate de miliard de consumatori, instituții care vor funcționa și mai puternic, după modelul european”.

Reamintim că, comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe data de 16 octombrie, cu o majoritate de voturi, ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE. Până în prezent, documentul a fost ratificat de Parlamentele a șapte țări-membre ale Uniunii Europene: România, Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Malta și Slovacia. Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere la 2 iulie curent.

 

Felicitările Comisarului European, Johannes Hahn pe Twitter.
Felicitările Comisarului European, Johannes Hahn pe Twitter
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *