Oraşul Sângerei va deveni în 2015 Capitala Tineretului

IMG_0496
Foto:Soroca a predat estafeta de Capitala Tineretului orașului Sângerei

Orașul Sângerei va deveni Capitala Tineretului în anul 2015. Anunțul a fost făcut în seara zilei de miercuri, 12 noiembrie, la Gala Premiilor pentru Tineret.

Orașul Sângerei urmează să îşi definitiveze planul de activități destinate, exclusiv, tinerilor. Pe parcursul unui an, în localitate vor fi concentrate activitățile de tineret ale autorității publice locale, ONG regionale şi naționale, organizații internaționale, precum şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului.

„Participarea la acest concurs a fost una comună și nu în ultimul rând a Administrației publice locale, a Consiliului Raional, a Centrului de Resurse pentru tineret Progres și a Consiliului Local al Tinerilor, care împreună formează un parteneriat eficient pentru realizarea de programe, acțiuni și proiecte pentru tineri. Vă mulțumim tuturor celor ce au apreciat ce urmează să facem în anul 2015. Împreună sper să facem activități frumoase și eficiente pentru întreg tineretul”, a declarat un reprezentant al tinerilor din Sângerei, în cadrul Galei Premiilor pentru Tineret 2014.

„Pentru noi este o deosebită plăcere și onoare, mândrie să știi că în anul 2015 orașul Sângerei va purta numele de Capitala Tineretului. Vom fi nevoiți să depunem și mai mult efort pentru a demonstra că suntem demni de acest trofeu”, a menționat o altă tânără din Capitala Tineretului 2015, în cadrul evenimentului.

În localitatea selectată drept Capitală Tineretului în anul 2015 urmează a fi desfășurate acțiuni ce vor avea drept obiective următoarele:

1. Sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor
2. Participarea activă a tinerilor în promovarea și dezvoltarea politicilor de tineret
3. Informarea tinerilor despre posibilitățile de dezvoltare culturală, educațională și antreprenorială
4. Crearea parteneriatelor regionale în domeniul politicilor de tineret.

Anterior, titlul de „Capitală a Tineretului” a fost deţinut de către oraşele Ungheni (2011), Cahul (2012), Ialoveni (2013), iar în anul curent – de Soroca.

11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *