Sala de nașteri de la maternitatea Institutului Mamei și Copilului este complet modernizată

episcop
Foto:Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfinția Sa Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni

Maternitatea Mamei și Copilului din Chișinău are o primă sală de nașteri complet renovată și dotată cu utilaj medical modern. Acest proiect a fost realizat cu succes, ca urmare a lucrărilor ample de reparații ce au loc în cadrul campaniei Renaște Moldova.

„Data trecută când am fost aici am promis că vom face din această maternitate o instituție modernă, că o vom adapta la standardele europene. Am văzut astăzi o sală de nașteri complet renovată. Sunt impresionat de ce văd și mă simt mândru că aceste lucruri sunt posibile datorită campaniei Renaște Moldova. Așa arată o instituție cu adevărat europeană și, dacă vreți, așa va arăta Moldova în viitorul nu atât de îndepărtat: modernizată, curată și frumoasă. Nu într-o zi, dar în câțiva ani, acesta este un obiectiv absolut realizabil”, a declarat Vlad Plahotniuc, la Institutul Mamei și Copilului.

Lucrările de reparație a Maternității Mamei și Copilului se desfășoară cu sprijinul Fundației Edelweiss, patronată de Vlad Plahotniuc, care a inițiat campania de colectare de fonduri Renaște Moldova cu scopul renovării maternității.

Cu ajutorul donațiilor din cadrul campaniei, s-au reușit, până acum, renovarea și dotarea cu utilaj medical a Secţiei de Internare, renovarea intrării principale a maternității, inclusiv construcția unei rampe de acces, precum și modernizarea primei săli de nașteri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *