Încă patru zile de vreme caniculară

canicula2b_b
Foto:Codul galben de caniculă, prelungit PC: infobraila.ro

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea cod galben de caniculă.

Astfel, în intervalul 11-13 august se va menţine vreme caniculară, temperatura maximă a aerului înregistrând valori de +33 grade Celsius şi chiar mai mult.

Meteorologii prognozează vreme călduroasă şi fără precipitaţii până la sfârşitul săptămânii viitoare. Temperaturile vor scădea sub 30 de grade Celsius abia spre vineri, 16 august.

Odată cu stabilirea caniculei, numărul solicitărilor la Spitalul de Urgenţă din Capitală a crescut în ultimele zile cu 18 la sută. Medicii spun că majoritatea celor care le-au cerut ajutorul sunt vârstnici şi persoane care suferă de boli cardiace, transmite PublikaTV

“Dacă în anii precedenţi, în această perioadă avea aproximativ 600 de solicitări, acum avem peste 700 de solicitări dintre care 83 au fost în locuri publice. Dintre acestea, aproximativ 50 de persoane au patologii cardio-vasculare care au fost influenţaţi de caniculă. Dacă anterior aveam, în 24 de ore 20 de pacienţi cu patologii cardiace, acum avem peste 50”, a declarat directorul adjunct al Spitalului de Urgenţă, Liviu Vovc.

Codul galben este valabil pentru întreg teritoriul țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *