(video) Doi adolescenți sunt cercetați pentru furturi din locuințe

foto_146
Foto:Minori reţinuţi în flagrant de poliţie, pentru furturi din locuinţe PC: IGP

Doi minori cu vârstele de 17 și respectiv 16 ani, domiciliați în Chișinău, au fost reținuți de către forțele de ordine din Capitală, după ce au pătruns în două locuințe, de unde ar fi furat bijuterii din aur în valoare de peste 20 000 de lei. Polițiștii au depistat asupra lor bunurile de preț sustrase, fiind conduși la inspectorat pentru stabilirea circumstanțelor.

Conform primelor informații constatate, indivizii ar fi pătruns în două locuințe prin forțarea geamului din termopan, când proprietarii nu erau acasă. În cadrul acțiunilor de urmărire penală și de documentare a furturilor, victimele și-au recunoscut bijuteriile.

Totodată, polițiștii îi suspectează pe minori că ar fi furat prin aceeași metodă şi din alte patru locuințe, pe parcursul lunii octombrie curent, de unde au fost sustrase mijloace financiare în sumă de circa 65.000 de lei. Drept urmare, au fost inițiate mai multe cauze penale pentru furt, iar bănuiții sunt cercetați în stare de libertate.

Legislația în vigoare prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6.000 la 20.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *