(foto) Confesiunile Angelei Gonţa la „Arena Tinerilor Jurnalişti”

angela-gonta-isi-reia-activitatea-l-2209091816
Foto:Photo Credit: Facebook/ Angela Gonța

Ziua de 8 noiembrie 2014 a avut o conotaţie distinsă pentru membrii proiectului „Arena Tinerilor Jurnalişti” şi nu doar. Invitata din această sâmbătă a fost Angela Gonţa, care a purtat o discuţie nonformală cu tinerii jurnalişti în devenire, răspunzând şi la cele mai perspicace întrebări ale acestora.

Din această conversaţie, să zicem nonconformistă, am evidențiat mărturisiri sincere şi picante, pe care le-am catalogat drept veritabile „confesiuni”. Despre ce este vorba, urmează să citiţi mai jos.

„Nu-mi pot reproşa nimic. Ca ziarist nu am greşit niciodată.”

„Acum 15 ani mă vedeam cu propria afacere. Însă până acum, nu mi-a venit nicio idee năstruşnică în acest sens.”

„Până la 30 de ani mergeam cu maxi-taxi-ul şi mi se întâmpla ca şoferul să-mi refuze cei doi lei de pe atunci, din motivul că mă recunoştea.”

„Televiziunea este foarte crudă. Te-ai arătat, ai plecat şi vine altcineva.”

Despre situaţii penibile: „Am primit apeluri telefonice cu ameninţări, iar un preot m-a dat în judecată, cerând un milion de lei despăgubiri.”

Întrebată despre relaţia ei specială cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, ea a subliniat: „Voronin tot timpul are o persoană (n.n. din media) pe care o simpatizează şi cu care discută altfel, cu scopul de a devia de la subiect (n.n de la întrebările jurnalistului). Foloseşte această metodă pentru a scăpa. Vladimir Voronin este foarte şmecher.”

„Dacă cineva drag mie ar avea nevoie de ajutorul meu, m-aş sacrifica din punct de vedere profesional.” Aceasta însemnând ca Angela Gonţa să-şi încalce anumite principii ce ţin de domeniul în care activează. Tot ea zice că nu judecă oamenii după acţiunile lor, deoarece, în opinia ei, în spatele fiecăruia este o poveste şi motive întemeiate pentru a proceda într-un anumit fel.

„Am supraveţuit datorită umorului personal. Pot să fac glume despre mine şi asta m-a salvat în unele situaţii.”

Despre hobby-uri recente: „În fiecare zi fac, cel puţin, o oră şi jumătate de sport, întrucât, după naştere, m-am îngrăşat cu zece kilograme.”

Despre actorii politici: „Cred că Renato Usatâi va fi o mare surpriză, pentru că foarte multă lume se regăseşte în el. Vlad Plahotniuc este un personaj interesant. Ceea ce nu înţeleg eu, este de ce el evită mereu presa. Până ajungi la Plahotniuc te mănâncă sfinţii, are foarte mulţi consilieri. Despre Oleg Brega am o părere foarte bună. Îmi place felul lui incisiv şi merită o şansă de a ajunge în Parlament.”

 

Jurnalista alături de un membru al „ Arenei Tinerilor Jurnalişti"
Jurnalista alături de un membru al „Arenei Tinerilor Jurnalişti”

Angela Gonţa şi-a început cariera de jurnalist în radio, unde a activat timp de patru ani, continuând apoi în calitate de reporter şi prezentatoare la ProTV Chișinău. Actualmente, după căsătoria cu politicianul Vlad Filat şi naşterea micuţei Ekaterina, se ocupă cu administrarea unor site-uri, precum: perfecte.md, acasatv.md. În viitorul apropiat intenţionează să se lanseze într-o emisiune de divertisment.

 

Angela alături de un membru al „ Arenei Tinerilor Jurnalişti"
Angela alături de un membru al „Arenei Tinerilor Jurnalişti”
Poză cu un membru al „ Arenei Tinerilor Jurnalişti"
Poză cu un membru al „Arenei Tinerilor Jurnalişti”
Jurnalista alături de un membru al „ Arenei Tinerilor Jurnalişti"
Jurnalista alături de un membru al „Arenei Tinerilor Jurnalişti”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *