Voluntarii Anim’est 2014 vorbesc despre experiențele lor în cadrul festivalului

collageanim
Foto:Voluntarii Festivalului Internațional de Animație „Anim'est 2014”, ediția Chișinău, PC: Colaj #diez

În spatele întregului festival, a stat o familie minunată, formată din organizatori și voluntari. #diez te invită să cunoști câțiva din voluntarii Anim’est 2014 și să citești impresiile lor despre festival, căci, cine știe, poate anul viitor vei dori și tu să faci parte din marea familie Anim’est.

AlisaAlisa Bakalova

Să fii voluntar la Anim’est e ceva foarte aproape sufletului, iată de ce și o faci cu un entuziasm mai mare și nu dorești ca aceste zile să se finiseze. Atmosfera creată de întreaga echipă Anim’est, inclusiv și de voluntari, e una „ca acasă”, pentru că am stat alături de mulți oameni cu interese comune, viziuni creative și imaginație fără limite, lânga care pur și șimplu nu ai când și cum să te plictisesti. Dacă ți-era somn în timp ce oamenii priveau animațiile, tu știai că poți dormi fără frică pe pernuțele de la Moldcell, și probabil nu singurel, iar asta era absolut ok, întrucât eram mulți voluntari și ne puteam înlocuia temporar pe timpul așa numitei sieste. Sincer vorbind, am rămas cu emoții pozitive după festival. Îi sfătui pe cititorii #diez să nu rateze șansa să fie voluntari Anim’est sau să vină la minunatele proiecții animate. Anim’est ajută să alungi motonia zilelor plictisitoare și „nică-facerea”. În plus, te unește la călduț cu oameni drăguți.

 

ȘtangaSerioja Ștanga

Pot să caracterizez Anim’est-ul ca fiind o perioadă extrem de interesantă. Fiind voluntar, plusul principal a fost că puteam să privesc gratis proiecțiile. Minusul a fost că am privit doar câteva din întregul program. Ei bine, aveam și de muncit, și lucram alături de o echipă foarte bună. Bineînțeles că la anul viitor voi mai aplica pentru a fi voluntar al festivalului, este o oportunitate superbă de a cunoaște oameni interesanți. Dacă voi avea ocazia, voi aplica și pentru a fi în cadrul echipei Anim’est din București.

 

Veronica ZVeronica Zubcu

Am fost pentru al doilea an consecutiv voluntară în cadrul acestui festival de animație, și m-am convins pe deplin că Anim’est oferă nu doar șansa de a viziona filmele animate, dar și de a cunoaște o nouă familie din care să faci parte – familia Anim’est, membrii căreia sunt organizatorii și voluntarii – niște persoane super-minunate. Am văzut voluntari care mai nu au început să locuiască în cinema pe perioada celor patru zile.

Eu încercam cât mai repede să mă îndepărtez de universitate și de alte treburi pentru ca să vin la festival. Fiind un voluntar responsabil, îndată cum ajungi la cinematograf, întrebi cu ce-i poți ajuta pe organizatori, ce mai rămâne de făcut, iar de lucru mereu se găsește. În plus, mă simțeam foarte bine în cadrul festivalului – atmosferă relaxantă, valuri de fericire când vezi cum lumea se înghesuie la casele de bilete și apoi la ușa sălii de cinema.

 

Dubi CCristian Dubineanschi

Experienţa de voluntar din cadrul festivalului Anim’est a fost una deosebită. Nu că aş fi umblat la multe programe de voluntariat, dar a fost ceva neobișnuit. Fiind student la AMTAP, în urma convorbirilor cu stufful din România, ideile ce le aveam în privinţa cinematografiei au suferit schimbări radicale şi mi-au deschis ochii cât de cât. Am avut o mare plăcere să lucrez în acel colectiv plin de oameni trăsniţi în sensul bun al cuvântului. Cu ei, totuși, împărţeam plăcintele. Un mare mulţumesc Mariei Creţu, care a avut o responsabilitatea de a ne organiza şi pentru ocazia primită. La anul cu siguranţă aplic din nou sau, who knows, poate voi avea ocazia şi eu să fac parte din stuff

 

Lera GudaliLera Gudali

Echipa, în cadrul căreia am fost și eu, a fost una dedicată: s-a lucrat la maxim, unele persoane chiar și dormeau acolo, prin urmare s-a observat că voluntarii își dedicau timpul în exclusivitate festivalului. Ei bine, de fapt, s-a întâmplat că unii, însă, să dedice timpul proiecțiilor, iar alții stăteau înafara sălii de cinema și fugeau de colo-colo pentru a avea grijă de anumite chestii organizaționale. Dar, în astfel de cazuri, eu știu sigur că karma vede totul. Oricum, a fost un festival extraordinar, dar mereu este loc de mai bine.

 

TumacTumac Andrei

Pentru mine personal, cele 4 zile de Anim’est a fost o perioadă interesantă și intensă. În primul rând, însă, consider că Republica Moldova merită așa gen de festivaluri. Din acest considerent m-am și înrolat în calitate de voluntar, ca să aduc un aport în realizarea evenimentului. În plus, am cunoscut persoane extrem de interesante.

 

santosAlexandru (Santos) Ojog

Probabil, eu am fost cel mai fericit dintre toți voluntarii, întrucât îmi doream enorm să ajung în familia Anim’est, iar când m-am văzut în listă, am știut că voi face tot posibilul să fiu folositor. Întreaga echipă pot să o descriu în două cuvinte: disciplinată și veselă. Probabil acestea au fost motivele de ce, chiar și în timpul meu liber, eram la Odeon. Fiind voluntari, puteam privi gratis proiecțiile, însă era destul de lucru și înafara sălii de cinematograf. Voluntarii împărțeau prietenos impresiile și plăcintele. Mi-a plăcut enorm festivalul și, cu siguranță, o să aplic și pentru anul viitor.

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *