(grafic) Cum au votat geografic persoanele din Moldova la alegerile prezidențiale din România

mediafaxponta
Foto:Ponta PC: Mediafax.ro

Potrivit graficului creat de Sorin Ioniță, în zona Chișinăului, alegătorii au optat pentru Iohannis, iar spre nordul republicii cu Ponta. De asemenea de menționat că Macovei e mai cunoscută doar în Chișinău.

Potrivit unor surse ale portalului deschide.md, pentru Ponta au votat 8.202 persoane, pentru Klaus Iohannis – 6.909, pentru Elena Udrea – 3.104, iar pentru Monica Macovei – 2.028 de alegători.

Pentru scrutinul prezidenţial din 2 noiembrie au fost deschise 21 de secţii de votare, în 18 oraşe din Moldova. Cu toate acestea, câteva sute de alegători nu au reușit să voteze din cauza cozilor de zeci de metri create, în special, la urnele de vot din capitală. Situație similară s-a înregistrat în mai multe capitale europene, inclusiv la Londra unde mii de persoane au stat ore întregi în rând, neapucând să voteze.

În 2009, la alegerile pentru președintele României, în secțiile din Republica Moldova au votat în turul întâi 8.700 de persoane, iar în cel de-al doilea, puțin peste 12.000. Între timp, numărul posibililor votanţi a crescut cu 200.000.

PC: Hotnews.ro
PC: Hotnews.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *