Diacov: Integrarea europenă nu poate fi și nu este un deziderat a unui singur partid politic

diacov
Foto:Dumitru Diacov PC: europalibera.org

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, spune că formațiunea sa pune mare accent pe „oamenii care gândesc”. În cadrul unei întâlniri cu alegătorii, acesta a declarat astăzi în satul Izbește, raionul Criuleni, că nu mizează pe radicaliști.

„Partidele de extremă speră la votul alegătorilor radicali, înregimentați de ani de de zile în tabere adversare – rusofili și românofili, informează UNIMEDIA.

Politica moldovenească menține iată mai bine de 20 ani deja baricadele pe teritoritoriul Republicii Moldova, situație care nu contribuie nicidecum la crearea stabilității politice de lungă durată. Radicalismul împarte țara în tabere, între ai noștri și ai voștri, iar aceasta nu permite realizarea unui consens național într-o cauză atât de strategică precum integrarea europeană”, a spus sursa.

„Este clar că procesele de integrare europeană, de asigurare a stabilității politice și obținerii creșterii economice durabile necesită un efort consensual atât din partea partidelor politice, cât și din partea populației; doar anume de consens este nevoie în această chestiune strategică. Integrarea europenă nu poate fi și nu este un deziderat a unui singur partid politic. Această idee nu poate fi realizată prin divizarea societății, prin lozinci extremiste sau prin menținerea artificială a înverșunării pe criterii etnice si de apartență sau culoare politică într-o țară multi-etnică, pluralistă și democratică”, a mai spus sursa.

„Acum ca niciodată este important ca populația să conștientizeze aceste lucruri și să se unească nu numai pe criterii politice sau de partid, dar și în baza unei idei care poate oferi o șansă de stabilitate, prosperitate, bună înțelegere cu vecinii noștri. Un alegător interesat de soarta Republicii Moldova și de progresul democratic si prosperitatea acestei țări nu poate sprijini idei radicale, xenofobe si extremiste. Partidul Democrat contează pe oamenii care gândesc!” a conchis președintele de onoare al PDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *