Promisiune de la Lupu: PD vrea să lanseze Programul Tânărul Fermier

lupu
Foto:Lupu la Cotiujenii Mari PC: PDM

Marian Lupu a prezentat la o întrepridere agricolă, în prezența unui număr mare de fermieri, planul formațiunii pentru creșterea agriculturii în Moldova. Evenimentul a avut loc la moara din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești.

Marian Lupu a specificat că Planul economic al democraților acordă agriculturii un loc deosebit, venind cu idei care ajuta la creșterea investițiilor în agricultură și ajută concret agricultorii.  „Partidul Democrat este un susținător puternic al TVA de 8% în agricultură, fiindcă agricultura trebuie să aibă un regim fiscal preferențial. În același timp, PDM susține introducerea impozitului unic în agricultură. Acest lucru înseamnă tratament egal pentru toți agricultorii din Moldova și mai puțină birocrație pentru ei”, a explicat președintele PDM.

Încurajarea tinerilor de a munci și a investi în agricultură

În Planul de măsuri pentru agricultură, Partidului Democrat pune accent puternic și pe încurajarea tinerilor pentru a munci și a investi în agricultură. „Agricultura este o parte importantă din prezentul economic al Moldovei și trebuie să fie o parte și mai importantă din viitorul ei. Iată de ce Partidul Democrat PDM va lansa Programul Tânărul Fermier, prin care vom pune la dispoziția tinerilor care vor să facă afaceri în agricultură fonduri nerambursabile de până la 10.000 euro de persoană. Tineri de la țară vor primi astfel o șansă în plus pentru a face agricultură în Moldova și să dezvoltă afaceri precum am văzut astăzi la Cotiujenii Mari”, a mai spus Marian Lupu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *