Institutul Mamei şi Copilului are o secţie de internare nouă, complet modernizată

renaste
Foto:Institutul Mamei şi Copilului are o secţie de internare nouă, complet modernizată

Secţia de Internare a Maternităţii de la Institutul Mamei şi Copilului (IMC) a fost complet reparată şi modernizată, în cadrul campaniei Renaşte Moldova.

Lucrările de renovare au schimbat profund aspectul şi calitatea condiţiilor din secţia de Internare a Maternităţii IMC. Pacientele intră într-un hol de aşteptare primitor, dotat cu mobilier nou şi beneficiază de confort şi condiţii moderne de tratament, în cele şapte saloane şi cabinete proaspăt renovate.

Prin deschiderea secţiei de Internare, s-a încheiat cu succes prima etapă a lucrărilor de renovare şi modernizare care au loc la maternitate, finanţate din donaţiile colectate în cadrul campaniei sociale Renaşte Moldova. 

„Sunt foarte mândru că astăzi putem vorbi de un prim succes al campaniei Renaşte Moldova. Aici, la secţia de internare, este poarta acestei maternităţi şi prima verigă în succesul tratamentului pentru femeile care vin aici”, a declarat medicul Ştefan Gaţcan, directorul Institutului Mamei și Copilului, care împreună cu Vlad Plahotniuc au tăiat panglica la evenimentul de inaugurare a secţiei nou renovate.

Ideea acestei campanii a fost pusă în practică prin fundaţia de caritate, Edelweiss. Până acum, oameni obişnuiţi, precum şi personalităţi din Moldova şi din străinătate, preşedintele Nicolae Timofti, speakerul Igor Corman, Guvernul României, oameni de afaceri şi de cultură s-au alăturat campaniei şi au transmis donaţii sau mesaje de susţinere

O donație de 730.000 euro către centru a fost făcută de către Guvernul României la acest început de octombrie.

Reamintim că o nouă etapă de colectare de fonduri va avea loc pe 19 octombrie, în cadrul unui telemaraton găzduit de îndrăgita Andreea Marin, la Publika TV.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *