Un primar din Moldova comunică cu sătenii prim sms-uri

SMS-check-in
Foto:PC: smsenvoi.com

Primarul comunei Larga, raionul Briceni, Radu Urechean, a găsit o modalitate inovativă de a anunţa locuitorii din sat despre evenimentele care au loc. Edilul le trimite sms-uri. Până acum, în baza de date a primarului au fost introduse 2300 de numere de telefon şi aceasta continuă să fie actualizată. În sat, potrivit ultimului recensământ, sunt 5 mii de locuitori.

Solicitat de IPN, Radu Urechean a spus că ideea i-a venit după ce la Casa de Cultură din sat a fost organizat un concert, la care nu a prea venit lume. Când i-a întrebat de ce au lipsit de la sărbătoare, mulţi au spus că nu au ştiut despre eveniment. Atunci primarul, care are studii tehnice, s-a gândit să rezolve problema cu o aplicaţie care permite expedierea de sms-uri la diferite grupuri din baza de date cu telefoane pe care o are în tableta sa.

„Oamenii nu întotdeauna citesc panourile informative de la primărie, iar acum dacă este un concert sunt invitate toate femeile, dacă este un meci de fotbal îi anunţăm pe toţi bărbaţii. Nu este nevoie decât de un abonament lunar de 250 de lei cu număr nelimitat de mesaje. Sunt cheltuieli semnificative pentru un sat, dar beneficiile sunt vizibile”, a spus edilul.

În cadrul unui tur de presă, ca să demonstreze cum funcţionează mecanismul, primarul a expediat sms-uri angajaţilor primăriei, cerându-le să se prezinte de urgenţă în sala de şedinţe, iar în mai puţin de un minut sala s-a umplut cu funţionari.

O altă idee a primarului din Larga a fost şi instalarea unei camere video în cabinetul său. Aceasta înregistrează toate discuţiile cu cetăţenii care vin în audienţă. Radu Urechean a menţionat că, în cazul unui conflict, înregistrările video pot servi ca dovadă. Însă, potrivit edilului, de când a instalat sistemul, nu au mai existat conflicte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *